Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

My Stuff - Documentary by Petri

Hvem er du uden dine ting? Jeg tror dette eksperiment var inspirationskilden til DR3's Klædt af, som jeg synes var vildt spændende at følge med i. Helt ærligt ville jeg hellere om de var startet i den onesie som de alle valgte som første ting. Jeg synes ikke nøgenheden var interessant eller nødvendigt - men det gav vel dramatisk effekt og omtale. Men tilbage til Petri's dokumentar...

youtube video
Dokumentar website (kan købes på Vemio)

Petri lever efter samme regelset (igen, jeg tror han opfandt dem):
1) One year experiment
2) All stuff into a storage
3) One item back per day
4) Don't buy any stuff.

Petri's eksperiment forløb over et helt år frem for kun en enkelt måned (som DR3 serien). Det er samlet set 365 ting han kan udvælge som "vigtige"

Jeh synes det var et vildt spændende projekt at følge. Det er jo principperne bag "Hvad ville du tage med dig på en øde ø" og "Hvad ville du redde ud af dit brændende hjem" men i stor scala. Eller måske snarere et Minimalist Packing Party men med yderligere "max én af gangen, so choose wisely" restriktioner på. Jeg kunne ikke undgå at tænke mig selv ind i projektet. Min håndtaske alene indeholder et stort antal ting - men mit fokus har også snarere været "spare plads" end "bestå af få dele".

På den ene side har jeg selv lyst til at prøve det... ikke fra square 1 dog - I would like to have clothing from the start, yes. Men der findes jo også 100 possetions udfordringer, hvor du må eje færre end 100 ting (med lidt kreativ tælling ganske vist.) Måske 365 var et mere realistisk start prøvested for mig. Var det 30.000 ting der var gennemsnittet for et amerikansk hjem? Jeg kan stadig tælle afskillige hundreder af ting bare ved at summere: Bøger, neglelakker, film, farveblyante og andre skriveredskaber, perler og andre kreative supplies


Og jeg mangler stadig at få gennemgået og destrueret de gamle skolepapirer fra de små klasser og sådan

Tilbage til dokumentaren: Kunne du tænke dig at se den og finde på at lave et lignende eksperiment?


Til sidst lige et par interessante baggrundsfortællinger:


youtube video
youtube video

Udgivet onsdag d. 17. Januar 2018
1287 visninger

Movies Minimalism

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie