Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Når der tegnes, og papiret får frit spil...

Er det ikke altid resultatet bliver som jeg havde tænkt mig. Måske netop derfor er det ikke så tit jeg har en plan for mine tegninger før de er tegnede. Det er sjældent at jeg har sat mig til at tegne med en bestemt plan eller et bestemt behov i hovedet - fir som regel bliver det aldrig helt som jeg havde tænkt mig alligevel. For det meste sætter jeg mig faktisk bare, og begynder på en af mine klassiske former, hvis jeg endnu engang vil tegne en person. Og det er det jeg oftest gør, for det falder mig nemmest og bringer mig lettest ind i den tegnetrance jeg holder af. Andre gange starter jeg med en fornemmelse i hovedet. En følelse eller virkelighed som jeg forsøger at skildre på papiret.

Min seneste tegning - og det næst seneste lige ved siden af

Denne gang var udgangspunktet et underligt følelsesudtryk et sted mellem et trist lille smil og den vrede trods imod dem, som forsøger at kontrollere og styre andres liv (inspireret af tv serien Once). I stedet endte jeg med en vild, twistet trold af en forbitret skurke-skikkelse. Jeg kan i hvert fald ikke forestille mig, at hun skulle agere helt, hendes psyke er for.. ja twistet. Jeg ville først ikke have navngivet hende, jeg kunne simpelthen ikke fornemme noget navn der ville passe. Men endte alligevel med Marli. Jeg tror dog også Karmen ville have passet godt, nu jeg tænker over det. Jeg tror virkeligheden fra min seneste lydbog, "Golak" af Josefine Ottesen, er sevet ind i tegningen, som da Jona's følelser uvilkårligt flyder over i musikken. Ja, jeg tror hun hører til i den verden.

Mit triste smil og vrede trods blev til en trold af en forbitret og viljestærk men psykisk twistet pige

Hvad gør I år i tegner? Sætter i jer, for at lave en færdig tegning, eller kommer det bare af sig selv, hvis i har et kedsommeligt øjeblik. Har i en vision for tegningen, eller lader i den få sit eget liv? Hvis man kan sige det sådan, heh.
Udgivet søndag d. 27. Oktober 2013
2 kommentarer og 3348 visninger

Tegning Creative

Kommentarer

IGravatar Ilhja 28 Oktober 2013 14:55

jeg planlægger aldrig. Mine tegninger tager deres eget liv. Jeg begynder med streger og så gaver den sig selv liv.

GGravatar Gulde 20 November 2013 10:56

Det er også det sjoveste. Så er det ligesom hvis man giver sig til at skrive, uden egentlig at have lagt en plan først - man oplever tegningen eller historien som den skrider frem, næsten på samme vis som en læser ville gøre det

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie