Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

NekNomination? Jeg går i protest!

Husker i Jea's lille protest-indlæg for nogen tid siden? Jeg reagerede jo umiddelbart på den, men det her med at forsøge så vidt muligt at tænke positivt altid, har fjernet mit fokus fra mange af de ting jeg normalt går og småprotestere/brokker mig over, som den offentlige transport, ting der koster penge, benbøjninger til karate - eller værre endnu, baldepressere, fri mig vel! Those who have tryed them will know! Men det er længe siden jeg rigtigt har fundet noget at protestere over, så jeg har "sparet" mit andet take på temaet til en særlig lejlighed. Som jeg efterhånden har fundet.

NekNomination!

Jeg protestere! Jeg synes det er dumt, og farligt, og åndssvagt. Og i grunden ikke særligt flinkt gjort. I ved der findes mobning i skolen? Og at den slags også kan foregå, selv når man er vokset op og modsat børn har lært at se konsekvenser ved sine handinger - fx. mobning på arbejdspladsen. Well, med den her "lille leg" udvidder vi gruppepres lidt på samme måde. Ikke kun de små eller unge, men også de ældre endnu. Eller, man kunne vel i grunden også argumentere for at begrebet "ung" dækker over en meget lang årrække helt ned i børnerækkerne og langt ind i voksenrækkerne.

Tilbage til pointen. Vi tager en typisk drukleg, og i stedet for at lade den foregå til en fest i ny og næ, så spreder vi den til internettet, til alle og alle hverdage. Hvem bunder en øl på en hverdag? Jeg ville ikke engang drikke en fredeligt til maden, eller eks. en håndbold-kamp, men det kunne jeg da bedre forstå end bare at hælde ind for at hælde ind... når man sidder "alene" derhjemme kun i selvskab med facebook gennem et kamera.

Og så er det endda kun den uskyldige version. Andre steder er det gået helt over gevind med at man skal gøre et eller andet ustyrligt dumt og også gerne farligt mens man gør det, som at springe ud fra en bro, hænge fra en helikopter uden sikkerhedsline, sætte sig ud på en motervej eller hvad ved jeg. Dumt! Dumt! Dumt!

Og så kan jeg i øvrigt slet ikke fordrage gruppepres. Jeg ved at jeg altid har været lidt af en sær sneg - jeg gav op fra starten på at "passe ind", for hvorfor skulle jeg det, når det var noget der gik imod min natur, noget jeg ikke fandt positivt/behageligt, og noget der i øvrigt ikke som sådan var til gavn for nogen eller noget. Som en sidenote får jeg nemlig altid et lille "MEN" i hovedet, når nogen udtaler det kliché-agtige, men dog i nogen grad sandfærdige, vær som du er, lad ikke nogen lave om på dig... MEN selvfølgelig ikke hvis det du er fx. inkludere mishandling af levende katte med strips forud for drukning, grr! Endnu en protest! Ja, jeg er måske gladere for netop katte end mange, men det dér kan man da ikke tillade sig over for noget levende væsen. Der må skulle en ordentlig sadistisk psykopat til for at synes den slags er i orden, og så er det jo blot et spørgsmål før vi går fra katte/hunde/dyr til et lille barn! (Jeg ser måske for meget krimmie...)

Igen tilbage til sagen, jeg har aldrig følt behov for at passe ind, og har aldrig haft tendens til at bukke under for gruppepræs. Stædige mig. Med den meget lange lunte. Kan da ske, at jeg en dag vil se tilbage på mit liv, og tænke "Jeg ville ønske jeg havde gjort..." i nogle situationer. Men jeg har allerede oplevet rigtig mange "Hvor var det dog godt jeg ikke gjorde det!" Så som sådan er der ikke noget jeg fortryder.

Ikke udføre en Neck Nomination blive heller ikke en af dem! For f da, der har været sage om folk, der som "udfordringen" i forbindelse med den åndsvage leg har sniffet "flourmelis" og opfordret de "taggede" / "nominerede" personer til at gøre det samme, men selvfølgelig med rigtig coke. Det er så godt nok efterfølgende kommet frem at det var en joke og en form for protest, og det overraskede mig egentlig, for det passer (i mit hoved) nu ellers ret godt i legens forskruede ånd. Sidst jeg var så oprørt var med facebook app'en der gerne vil snage i beskederne.

Vi kom til at snakke om det efter træning i onsdags, og jeg kom vist så meget op at køre i min ildtale, at flere af de andre så skræmte ud ved tanken om det. I hope so! Jeg håber ikke de vil kunne få sig selv til det nu. At de vil være i stand til at se igennem det, og tænke, jeg er god nok som jeg er. Jeg har ikke behov for det. Men jeg har nu ikke for høje tanker. Jeg har mange unge venner i hovedet, som jeg ikke tror ville være stærke nok til at sige fra - og som jeg bestemt heller ikke tror har noget godt ud af at få sagt til for sig.

Det endte med i klubben, at der sad en hel del der var klar til at nominere mig, udelukkende for at se mig protestere og holde ild-tale på videoen, i stedet for at tage udfordringen. For jeg gør det ikke. Jeg hælder øllen ud i toilettet! Jeg brokker mig og holder morale-prædiken i flere timer! Jeg fortæller joken om NONNEN! (Så er i selv ude om det, og vi er i øvrigt også oppe på flere timer) Jeg nægter at deltage i den slags.. Jeg synes simpelthen det er for dumt. Og tro ikke nogen får kasser med øl, som den danske version i bedste forskruede gækkebrev-og-påskeæg princip tilsyneladende kører efter nu. Det gør jeg heller ikke. De kan få af øllen fra toilettet kan de.

Jeg kan kun sidde og tænke, at det er synd og skam det skal gå ud over så mange, der ikke har selvrespekt nok til at sige fra. Jeg synes ski man er mere en kylling ved at gøre det, end ved at sige fra. Min mening. Og ja, det er flere fra mit facebook . Blandt andet et eller andet fjols fra karate, som i samme omgang fik nogen til at losse ham i løgende som "overraskelsen". Sådan et fjols, oh skammen ved at have/have haft ham i den samme klub jeg går i. Jeg holder da af ham alligevel, men derfor er han stadig et fjols.

Til slut et lille klap på skulderen, til de, jeg har set, som har valgt ikke at gøre det! Så må de kalde jer "kedelige" hvis det er det de vil, jeg synes stadig i er de sejeste!

Ja i må undskylde min lille rant her, og så på en fredelig fredag Jeg ville da gerne være interesseret I at høre, hvad I mener om det hele - hvis I har en holdning I vil dele med mig? Jeg skal nok få gearet ned nu, så jeg ikke kommer til at slagte den første der dukker på, før vedkommende overhovedet får åbent munden... Kender I også til at blive så opkørt over et eller andet? Og hvis ja, hvad var så det sidste I oplevede det ved? I skal da også være velkomne til selv at lave en lille Jea-inspireret protest, for som i kan se, er det bestemt ikke forældet endnu Eller også er jeg bare bagefter, døm selv. Og så må i have en god fredag
Udgivet fredag d. 21. Februar 2014
2 kommentarer og 2175 visninger

HvisJegSkulleProtestere SocialMedia Facebook

Kommentarer

NGravatar Navn (påkrævet) 21 Februar 2014 23:28

Hvor er det dejligt at du fandt noget at protestere over..
Jeg synes også at livet skal være positivt, men nogen gange kan det være sundt at protestere lidt..

Dit emne er jo fantastisk og jeg er så enig med dig..
Det kan faktisk også gøre mig godt gal i skralden, heldigvis findes der flere og flere på nettet som er imod det og som heldigvis går andre veje.. Jeg har delt 2 videoer på din facebook i dag.. Den ene handler om at gøre gode gerninger i stedet for.. Den ide elsker jeg såå meget og så er vi tilbage ved det positive.. <3

Tak for et lækkert protest indlæg..

IGravatar Ilhja 23 Februar 2014 15:08

Jeg har ikke selv oplevet det?
Jeg tror min facebook er beboet af kedelig mennesker som mig selv der ikke kan se det sjove i at bunde (med mindre det er Matt Damon, Bill Murray og Hugh Bonneville på besøg hos Gramham Norton men det er nok mere skuespil )

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie