Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Nu feeds i fuld længde (advarsel: mere nørden)

Jeg har længe leget lidt med regular expressions, som er en særlig måde at udtrykke et bestemt tekstmønster på eksempelvis hvis man skal gennemsøge en tekst efter noget bestemt (php by the way). I mit tilfælde var det for at kunne sætte nogle klammer rundt om et link for at indikere at det var et youtube link der skulle laves om til en youtubevideo, altså noget i stil med [youtube]link[/youtube]

Kunsten der kan udførres vedhjælp af en regular expression, eller regex som jeg har valgt at kalde det (kortere, men stadig så jeg kan huske hvad det egentlig heder), er at den vil kunne finde mønstret selvom jeg ikke kender dele af det. I dette tilfælde kender jeg jo delen med [youtube] og [/youtube], da det er noget helt bestemt. Derimod ved jeg jo ikke hvordan linket præcist vil se ud, udover at jeg ved det vil bestå af http:// og nogle tal og bogstaver.

Anyway, det med youtube delen har jeg ikke fået til at fungere, eftersom jeg ikke bare skal finde og erstatte dem, men erstatte dem med (igen) noget delvist ubestemt.

Hvad der til gengæld er lykkes er for mig at lave lignende i en "no feed" version. Det er nemlig sådan et lige præcis en youtube video (som et godt eksempel) ikke kan vises i et feed. Det har betydet at jeg i feedet har måtte undgå video ved enten at undgå alle indlæg med videoer i, eller som jeg gjorde det, ved kun at vise det første afsnit af alle indlæg i feeded og så kun af videoer derefter. Det behøver jeg ikke tænke på længere ^^ Nu kan jeg nemlig smække den der kode rundt om, og så kan jeg sortere dem fra i feeded. Så nu kan mine blogindlæg udgives i mit feed i fuld længde - Gulde.dk direkte til indbakken.

Hvis i ikke har et godt feedprogram eller ønsker at bruge dog, vil jeg da lige til sidst slå et lille slag for feed-mailere - sider der kan sende de feeds du gerne vil følge direkte til din indbakke. En god, gratis en jeg selv bruger er http://blogtrottr.com/ som tilmed ikke kræver nogen registrering. Du kopiere bare linket til feeded og placere det i det ene felt på forsiden, og indsætter din mail i det andet og klikker på "Feed me" knappen - så bliver der sendt en aktiverings mail til dig, hvori du skal klikke på et link, så vil du begynde at modtage feeded. Det er i alle feed-mails en afmeldings knap, så du kan altid let melde det fra igen Desuden bliver din feed-mail send så snart der dukker nyt på fra feeded - lidt ligesom med en twitter, så du altid er opdateret
Udgivet fredag d. 08. April 2011
2058 visninger

Hjemmesiden

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie