Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Nu også som coach..

Yep, jeg havde min debut som coach i dag... Spøjst ikk? Af alle de karate stævner jeg har deltaget i, og så er i dag den første dag, jeg har går siddet på en coach og rent faktisk coachet en aktiv kæmper! For mig er det stort, og jeg havde da også samme fornemmelse som når man selv skal kæmpe, sommerfugle i maven og stor trang til i stedet at rende på toilet...

Jeg var der nu hovedsageligt som "den der har styr på tropperne", og det er bestemt ikke første gang jeg påtager mig den del af coachens opgaver, heller ikke det med at få kæmperne i den den korrekte farve udstyr, eller få dem frem til arealet. Det har jeg gjort før, for normalt til stævner, sidder deltagerne sammen i en klump og hjælper hinanden med at blive klar og finde frem til arealet. Ikke som her hvor kæmperne blev placeret en hal ved siden af indtil de blev bedt om at opvarme og efterfølgende gå over i en anden hal og stå i en lille fold parat til at kæmpe. Konceptet var tiltænkt at spare tid ved altid at have kæmperne klar, men når så forældre ikke må være i opvarme hallen eller folden, og kæmperd der ikke har kæmpet skal være i opvarmningshallen, og man i øvrigt ikke må heppe fra folden, så tager det ligesom bare det hyggelige fra stævnet. Foruden det betyder at 3 coaches ikke længere er nok, da kæmperne så ikke kan hjælpe hinanden, og forældrene heller ikke har mulighed for at hjælpe. Så jeg var nød til at rende frem og tilbage, og trække på
de ældste børn, for med børn på flere arealer og nogle gange flere børn på samme og i samme pulje, så kommer der snildt til at skulle bruges 3 coaches på én gang bare på stolene.

Deltagere til stævnet under indbukningen i dag - i ser et par stykker stå spredt, men bag dem står dommerrækken og rækken af kæmpere i næsten hallens fulde længde


Men det var første gang jeg har siddet på stolen, og det var noget af en oplevelse. Jeg har fået udvidet både kompetencer og sågar også horisont. For det var faktisk fedt at prøve. Og særligt, når man kan mærke, se eller føle, hvordan man hjælper éns kæmper - så er det fantastisk at sidde som coach. En karate kamp kan være meget uoverskuelig, fordi det er så intenst og der er så meget man skal fokusere på på én gang, at den hjælp man kan få i form af tilråb fra en coach virkelig bare kan være guld værd. Omvendt er det også forfærdelig hvis man sidder og ikke ved hvad man skal gøre af sig selv og da slet ikke hvad man kan gøre for kæmperen.

Det sjoveste er selvfølgelig det første, og jeg oplevede netop det med en pige, som var lidt nervøs og manglede selvtillid i forhold til hendes kæmpen, og i øvrigt vist ikke brød sig så meget med det med at slå - lidt som jeg selv da jeg startede. Hun skulle så op imod et "navn", én hun kender som hun ved er rigtig dygtig. En pige som er rigtig god med sine spark, men ville kunne tages af en stærk kontra, vidste jeg. Så jeg vidste hvad der skulle gøres, og forklarede det også for pigen, men da kampen kom overlod jeg hende alligevel til en af de mere erfarne coaches... og det var en fejl. For jeg havde jo set hvad der skulle gøres, og jeg havde ret. Pigen var ræd, og kampen sluttede hurtigt. Så jeg besluttede selv at tage den følgende kamp, hvor nervøsiteten, og lidt efter lidt fik jeg hende gejlet op til at tro på hendes teknikker, og dykke når hun kunne se de kom, og det virkede! Det endte med point, selvom hun dog ikke tog sejren. Men jeg kunne se jeg havde hjulpet hende, og den følelse var virkeligt fed! Den gav mig blod på tanden til flere kampe, også selvom ikke alle var med lige stor succes, jeg er jo stadig uerfaren. Men det bliver afgjort ikke min sidste gang som coach, selvom jeg dog heller ikke er færdig som kæmper selv endnu, hehe

Og som altid er et rigtigt stævne ikke heeelt rigtigt, hvis det ikke sluttes af med et besøg på McDonnals

Ulfborg karateklub (tenshinkan danmark) på McDonnals
Klubben på mcD

Udgivet lørdag d. 02. Marts 2013
1622 visninger

Karate Coaching

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie