Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

OCD Misconceptions... and realizations?

Jeg følger med på Scishow Psyck. For nogen tid siden så jeg denne video, 4 Commen Misconceptions About OCD.

Jeg satte den igang, vel vidende at jeg ville være én af de personer, som af og til har misbrugt begrebet uden at være berettiget. Eller som har været mål for andres brug af samme label omkring nogle af mine... mere pudsige indfald.

Som den der episode jeg havde med et klippekort med et ullige antal klip, som jeg pludselig begyndte at overtænkte. For når jeg nu altid kører frem og tilbage, hvordan skulle jeg så nogensinde få brugt netop dét klip? Det tog mig alt for mange minutter og alt min nærrig-jyde styrke ikke at klippe det en ekstra gang for at få problemet løst og tankerne stoppet lige dér.

Eller de der gange hvor jeg har siddet ved middagsbordet og pludselig fået det indfald, at man skal være selvstændigt tænkende og for alt forsøge at undgå den psykologiske smitteeffekt som mennesker i flok har på hinanden. Fx, hvis én gaber, gør de andre det også. Og hvis én er tørstig og drikker vand, kommer en anden måske også i tanke om at de egentlig også var tørstige. Så jeg måtte selvfølgelig sidde og tælle sekunder (60, mindst) fra den sidste havde drukket eller gjort whatever else, før jeg selv kunne gøre det - for det måtte jo ikke blot være som en efterabning af den anden, vel?

Det er fjollede ting, I know, og heldigvis tankespiraler jeg kan få kortsluttet hvis jeg gør det HURTIGT, har jeg lært. Hvis først jeg sidder fast, tja, så sidder jeg fast. Men ikke på et niveau som kan sammenlignes med "Rigtig" OCD...

(EH, sagde hun også om alt det andet hun blev mødt af og ikke kunne genkende sig I, men som det senere viste sig var nøjagtigt hvad det var.)

Tilbage til SciShow Psyike, så satte jeg videoen igang.

youtube video

Og jeg bed mærke i denne sætning:

Omkring 4 OCD symptomer: "... another is Hoarding, or keeping everything from bus tickets to food packaging because they are loosely tied to a memory or may come in handy some day"

Eeeeehhh, jeg sætter mig bare herover i hjørnet med mine biletter, foldere og udriv til min scrapbog som jeg aldrig får lavet, og mine emballager etc. som jeg jo er nød til at gemme til jeg engang (aldrig so far) får fotograferet til et blogpost som jeg jo helt sikkert kommer til at skrive om netop det produkt. (Ikke)

Eller de der papkasser som skal bruges til gaveindpakning. Eller opbevaring. Eller en katteborg. Og ikke noget med at røre mine ekstra plastikposer! Eller mit skrald, det skal sorteres ordentligt først! Og jeg skal lige have ordnet noget med de der skolepapirer fra børnehaveklassen!

Jeg joker kun halvejs her. Men heldigvis er der tale om forholdsvise ting, når det drejer sig om sådan noget. Hvor forholdsvist meget det påvirker (hindre) evnen til at have et godt, sundt og sikkert liv. Og mange af de ting har jo faktisk haft en praktisk funktion.

Men realistisk set er jeg godt klar over at jeg har samlet mig for meget junk sammen. Det er også derfor jeg i år laver udfordringen 2018 in 2018 (genstande at smide ud). Jeg skal nok få ryddet ud i det! Suk, når jeg altså lige orker det, ikke?

Udgivet torsdag d. 11. Januar 2018
1451 visninger

Health Sundhed

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie