Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Out with the old In with the New - In Minimalistic Perspective

Jeg begik den fejl i fredags at begive mig ind i Magasin. Jeg var ganske vist i den tro, at der lå små skatte i form af smukke lakker fra spændende mærker eller andre skønheds gimmics og ventede på mig. Måske endda noget praktisk til tasken? Eller noget naturligt baseret? Smukke ting til boligen?

Out With The Old In With The New i Magasin

Alt jeg fik var et overload af det alt muligt.. bare ikke hvad jeg søgte. Jeg har altid været ret specifik med de ting jeg gerne ville have, og det er kun blev intensiveret af mit minimalistiske udgangspunkt. Når jeg skal finde noget, skal det være DET RIGTIGE. Og det var der bare ikke. Til gengæld var der masser af andre forslag til ting jeg da også måtte stå og mange (nope) eller om ikke andet kunne komme til at mange ved at udskifte det jeg allerede havde. Jeg så citater som "Out With The Old In With The New" eller "All You Need Is New" plastret op så mange steder, og ikke alene er det meget imod min nye overbevisning, det gjorde mig decidret skidt tilpas. Sammen med store arealer med ting overalt - og virkelig ikke særligt mange vægge eller højere hylder til at skille det ad. Det blev til én stor rodet bunke for mit blik, og sugede min energi til sig.

Nu skal det selvfølgelig heller ikke lyde helt forfærdeligt, der var der bestemt mange smukke ting derinde, og det lykkedes mig også at finde nogle interessante mærker jeg ikke havde set før - men ikke noget jeg i grunden ville have. Der var fyldt med inspirerende nips i på blog/indretnings etagen og selvom der ikke ret var noget jeg var interesseret, var den del dog i nogen grad berigende. Der var et par akryl-bokse der matchende lidt noget af det jeg måske gerne vil have, men ikke den helt rigtig, og til en liidt anden pris end jeg havde regnet med. Endelig havde jeg håbet, at der måske ville være en bog-som-skjule-æske, men det er vist gået for meget af mode igen, til at kunne findes sådan et sted.

Det kom dog hurtigt til at virke som en joke på mig, med kvindestemmen i højtaleren der bekendgjorde super gode tilbud (var den selv overbevist om) på ting i andre sektioner end den man stod i - den mindede mig i komisk grad om den fra "Det er Jul det er Cool". Det virkede også komisk med fx. den lille familie af en mor der pilede rundt i forretningen med 2 børn på slæb. "Næh se, det er det mor samler på" kunne hun udbryde om en nips-genstand... At samle på nips fra et bestemt mærke er en tanke der aldrig har lagt så fjernt fra mig, som nu

Det er sjovt som et minimalistisk udgangspunkt kan give et helt andet syn på ting jeg plejede at gøre/nyde. Jeg nyder ikke længere at ose rundt - i hvert fald ikke i denne størrelses forretning. Og det er kommet bag på mig et par gange, men jeg tror den er ved at være sivet ind nu. Frem for at fokusere på de spændende ting man kunne købe, er jeg uvilkårligt blevet mere bevist om hvor meget energi det sluger og hvor meningsløst der er. Det skyles måske også at jeg i dag får mit vindues-shopping-fix på nettet nu, i fred og ro på min sofa. Så mister de rigtige forretninger bare det sidste af trylleglansen. Det sagt foretrækker jeg stadig at finde mit tøj i en forretning, hvor jeg kan prøve det på først. Men jeg er måske blevet mere opmærksom på hvad det er man betaler for i den eventuelt dyrere pris i små forretninger, hvor personalet har gjort sig umage ved at finde et udvalg de tror matcher deres målgruppe bedste. Man slipper for det uoverskuelige i en kæmpe forretning. Hver i ser har deres fordele, men hvor jeg før i tiden ville gå langt af vejen for at komme til den store forretning, er jeg i dag snarere tilbøjelig til det modsatte.
Udgivet søndag d. 12. Oktober 2014
2 kommentarer og 2746 visninger

Minimalism Tankespind

Kommentarer

IGravatar Ilhja 12 Oktober 2014 18:43

En ting jeg også er begyndt at lægge mærke til at hvor mange ting der er over alt. Kæmpe butikker der sælger en masse mode ting.
Hvad mon der sker med alle de ting som ikke bliver solgt?

GGravatar Gulde 18 Oktober 2014 00:31

Hmm, ja det er da egentlig et ganske godt spørgsmål. Efter det har cyclet rund i forretningen på hylder og i tilbuds og udsalgs kurve vil jeg tro det bliver sent tilbage til fabrikeringen og smidt ud eller foræret til medarbejde og sådan...
-

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie