Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Oz the Great and Powerful - kort anbefaling

Jeg var inde og se denne film i dag sammen med min Emil og min søster og bror - mine søskende som deres fødselsdagsgave. Det er sidst på biograf cyklusen, så filmen var rykket til en lille sal, og der var næsten ingen ud over os. Desuden var der store danske undertekster på, som en ret dominerende del af skræmen, men jeg tror det igen hænger sammen med at det er sidst i cyklusen og i lille sal.

Selve filmen ved jeg ikke helt hvad jeg skal synes om. Det var jo en nyfortolkning af Wizard of Oz, og selve de filmiske og grafiske er flot og lever fuldt ud til mine forventninger, men fortællingen er sådan lidt en bob bob. Det var både spændende og underholdende, og generelt fedt. Jeg kunne godt lide mange af karakterne og sådan generelt var fortællingen da også okay, og mange af scenerne var sjove og ganske fede... men jeg synes også der var en del punkter som irriterede mig. En del af det er heksen Theodora der bærer en stor del af plottet. Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til at spoile noget her, for som sagt er hun bærende element, men jeg vil alligevel forsøge. Er du bange for at få noget ødelagt, så spring dog hellere over næste afsnit...

Jeg synes generelt ikke hun bliver fair behandlet, og hun giver ligesom fortællingen en ekstra lidt uheldig moral i stil med Den Grimme Ælling - bare omvendt. Er du født blandt uheldige aner, er det dét du bliver. Måske er der dog også lidt om, at den naive bliver straffet. Men generelt synes jeg det er ærgeligt. Og også lidt svagt, at hun skal bære så meget af plottet i forhold til Evanora fx.

Men bortset fra det var det en ganske udemærket film, som jeg sagtens kunne finde på at se igen Nogen skil-sættende filmoplevelse er det dog heller ikke, det er filmen alligevel for vag til
Udgivet lørdag d. 30. Marts 2013
1397 visninger

Review Movies

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie