Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Pakke guide - Hvad skal med?

Tips og tricks til at pakke som jeg selv bruger

Det allervigtigste - én dag
Når jeg skal pakke, uanset hvilken lejlighed det er til, starter jeg altid med at gennemgå scenariet for en dag - altså forestille mig hvad der skal/kan ske, og hvad jeg ud fra det får brug for. Er det til flere dage, starter jeg blot med en enkelt. Gennemgå fra du står op om morgenen til du går i seng om aftenen hvad du har brug for.

Hvad skal du bruge når du står op? Tandbørste? Sæbe og håndklæde til et morgenbad? Hårbørste? hårprodukter? Makeup? Rent tøj? osv. Hvad skal du bruge i løbet af dagen? Vandresko? Paraply? Taske? Solcream? Badetøj? osv. Og hvad med om aftenen? Til et bad igen? Makeupfjerner? Liggeunderlag/luftmadras? Pude? Sengetøj? Læsestuf? osv. Gennemgå dine forventede planer helt indtil du skal går i seng igen, og læg det fra. Nu har du det "mest nødvendige".

Flere dage?
Herfra begynder du så at overveje hvad du kan få brug for til flere dage. Overvej her vejr og aktiviteter. Jeg plejer som udgangspunkt medbringe frisk undertøj/strømper til hver dag + et ekstra sæt, i tilfælde af whatever, bare for at være sikker. Dertil en ren overdel (top/t-shirt/trøje, hvad du foretrækker), og en ren underdel til ca. hver anden dag, særligt hvis det er en lang tur. Jeg forsøger som regel at pakke så alt kan passe sammen med alt.

Tjek vejret!
Husk at tjekke vejret. Hvis det bliver varmt, så pak kort tøj (men hav alligevel et langt sæt med, man ved jo aldrig, aftenen kan også være kold, og vejret kan være en snyder), og omvendt det samme, sørg for at pakke noget der kan fungere "kort" selvom du forventer koldt vejr. Et forslag her kunne være en nedderdel eller shorts med leggings der på en gang kan fungere til koldt og varmt vejr - dette er også et sikkert valg hvis vejret vil variere meget, fordi du har muligheden for at medbringe dine leggings og tage dem af/på i løbet af dagen efter vejret. Hvis vejret bliver meget vådt, så sørg for at pakke ekstra tøj, i tilfælde af at du fx falder og bliver gennemblødt. At medbringe ekstre strømper/undertøj er fx. en forholdsregel for at undgå dette, og det kan du uden problemer altid gøre, fordi det fylder så lidt i baggagen.

Worst-case scenario!
Hellere have medbragt en ting for meget, end noget for lidt - i nogle tilfælde, er det dog muligt at købe på vejen eller ved destinationen, men det er fx. et mareridt at stå på den anden side af jorden og have glemt din medicin hvis ikke, så tag forbehold for worst-case scenario, og overvej grundigt hvad sandsynligheden for at kunne købe nødvendigheder er, hvis du vælger ikke at medbringe det - eller ikke at medbringe nok.

Hold styr på alt - grupper!
Dette er måske det vigtigste tip af det hele. For at kunne overskue alt det du vil pakke, så inddel det i bunker/kategorier alt efter hvordan det passer sammen - det gør det meget lettere at tjekke op på om du har fået det hele mig. For mig består disse bunker ofte af:

- Toilet-sager: Badegrej, bundhygiegne, makeup, hår
- Sovegrej
- Medicin
- Undertøj
- Overdele (toppe-t-shirts)
- Overtrøjer (cardigans)
- Underdele (bukser, shorts, nedderdele)
- Sko
- Underholdning
- Karate-grej - fordi mine ture oftest er karate-releteret

Håber du fandt nogle tips du kunne bruge! Har du flere skal du være velkommen til at dele dem i en kommentar! Jeg har planer om at opfølge dette indlæg med tips til at spare plads og vægt i kufferten, samt paktiske ting der kan være meget rare at have med for "just-in-case", "worst-case" tilfælde - har det interesse?

Indlægget vil desuden bliver opdateret med nogle eksempels billeder, når jeg får dem taget, men det skal jeg også nok skrive om, så i kan vende tilbage til dette indlæg når de kommer
Udgivet lørdag d. 30. Juni 2012
2078 visninger

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie