Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Pizza snegle

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at få lavet noget til min frokost og evt. madpakke. Har været inde i en periode hvor jeg intet har kunne finde som jeg ville spise, men så slog det mig - pizza snegle! Så jeg lavede i dag pizza snegle til aftensmad, som blev serveret sammen med (altså ikke på sneglene, som jeg først på mærkelig vis havde misforstået det til) resterne af anden fra i går - og til dessert for mig og min fars vedkomne også resterne af risalamenden fra i går

Men her kommer lige den opskrift jeg brugte (den ligger dog også i kogebogen nu, som Pizza Snegle).
Pizza snegle


Pizza snegl med skinke


Ingredienser
* 500 g mel
* 25 g gær
* 1 tsk salt
* 1 tsk sukker
* 3 dl lunket vand
* 4 spsk olivenolie

Fyld
* 1 spsk olie
* 140 g tomatpuré
* 1 løg, finthakket
* 100 g skinke i strimler
* 200 g revet ost
* 1 tsk tørret timian/oregano
* salt og peber

Sådan gør du
Er der brugt tørgær blandes dette med melet, er der brugt frisk gær blandes dette med lunkent vand. Bland mel, salt og sukker og tilsæt lunken vand blandet med olie.
Ælt det godt og lad det hæve en ½ til 2 timer tildækket af et fugtigt viskestykke. Dejen skal også gerne hæve lidt efter den er taget ud af evt. eltemaskine, da dette gør den lettere at rulle ud.

Svits løget i olie et par minutter. Løgene skal være nogenlunde kolde før de kommer på dejen!

Rul den ud til en stor firkant på cirka ½ centimeters tykkelse.

Smør tomatpuré på, og fordel løg, skinke, timian/oregano, salt og peber ovenpå.
Hvis sneglen laves med oksekødsfyld, så bland ingredienserne sammen i en skål først, og smør så farsblandingen på dejen i stedet - det er meget lettere.

Rul firkanten sammen fra den ene side. Begyndt i den ene ende og rul ca. 2 centimeter ad gangen hele vejen hen, og begynd så forfra fra den anden ende. Fortsæt til hele dejen er rullet sammen til en lang pølse, der ligger på lukningen.

Skær nu pølsen i skiver der er cirka 2 centimeter tykke.

Pil sammenføjningen på skiven op, så der er et lille stykke af dejen fri, og fold så dette stykke ind under sneglen - dette skal forhindre den i at gå op, og altså være med til at holde sammen på skiven.
Pres skiven lidt flad og drys revet ost på.

Lad pizzasneglene efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i cirka 15 minutter.
Hvis du er kommet bagefter, kan pizzasneglene lynefterhæve i en ca. 45 grader varm ovn.


Bag dem så i en 180º C varmluft/200º C alm. ovn i 10-20 minutter (cirka til osten er gyldenbrun)
Udgivet fredag d. 12. November 2010
2 kommentarer og 2334 visninger

Kommentarer

IGravatar Ilhja 12 November 2010 20:37

Hehe, så får du lidt ud af at jeg går på skole
Jeg vidste godt at de fandtes men ikke at der fandtes sider som kunne lave teksten for en. Troede det var sådan en standard tekst proffer havde til at lægge på en fil et sted.

Og lækre pizzasnegle

GGravatar Gulde 13 November 2010 18:18

Ja, jeg har faktisk fået en del ud af at du går på skole. Fx har jeg fundet ud af at det er det jeg selv vil ^^

Og tak - de smagte også godt (det kan du nu nok ikke bruge til så meget, men nu ved du det )

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie