Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Problemet med gruppearbejde

Jeg har altid haft en modvilje imod gruppearbejde, i større eller mindre grad. Der har altid været ét eller andet der har irriteret mig ved det, og som har fået mig til at foretrække at arbejde for mig selv. Det har ikke altid været til helt at sætte en finger på hvad det har været. Men jeg tror endelig har har afdækket hvad det er der irritere mig sådan ved det. Ansvarsbevidsthed. Eller mangel på samme. Og den afhængighed man får af de andre i gruppen. Det kan være vold-frustrerende for en delvis-perfektionist som mig at arbejde sammen med en flok "det-må-altså-bare-være-godt-nok-nu"... Nej! Ikke når det er noget jeg har lyst til at sætte mit navn på af flovhed. Det andet problem opdagede jeg i går. Afhængigheden. Man kan ikke lave noget når ikke alle er der. Det begrænser tiden hvor man kan lave noget og hvornår og derved også hvor meget. Og så er man hulens sårbar hvis nogle i gruppen vælger ikke at komme. Særligt hvis det er det medlem som har materialerne - for så kan resten af gruppen ikke lave noget. For en ansvarsbevidst, sjældent-syg, modstander-af-pjæk person som mig er det frusterende når sådan noget sker. Fordi jeg kommer! Så er det træls når andre ikke kommer.

Med det sagt kan det jo også have fordele - man kan udelligere opgaver til flere og kan derfor potentielt nå mere. Der er flere kloge hoveder til at udtænke idéer, og flere om at "stå eller falde" på eventuelle fejl i opgaven. Men folkens, tag nu lige at dukke op, eller da i det mindste at udmelde det til resten af gruppen hvis i ikke dukker op på dagen, hvor det er aftalt at opgaven skal laves fordi deadline er... lige om lidt. Tsk.
Udgivet torsdag d. 24. November 2011
2 kommentarer og 1901 visninger

Kommentarer

IGravatar Ilhja 24 November 2011 14:24

Drop box!
Det redder samarbejdet med at alt SKAL lægges derop og alle har det.

Nu ved jeg ikke om I har lært de der projektstyrningsmetoder men giv arbejdet ud, og hvis folk ikke er der en dag jamen så er det synd for dem.

Og fremfor alt find en gruppe du vil arbejde med. De sidste mange gange til de store projekter har jeg arbejdet sammen med de samme mennesker. Vi kender hinanden temmelig godt efterhånden og det er en fordel^^

GGravatar Gulde 08 December 2011 17:30

Tak for tippet med Dropbox, det fungere rigtigt godt

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie