Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Pssst... Derfor er jeg verdens smukkeste

Har i set mit gæsteindlæg hos Ilhja? Ellers synes jeg da i skulle slå et smut forbi bloggen og læse det

Sneak peak fra indlægget
Derfor er jeg verdens smukkeste

Jeg besluttede at vende den om i hovedet, og starte med, hvad der i hvert fald ikke var årsagen, for når man stadig af og til ligger under for janteloven/selvudslettelse er det ikke sådan let og lige til, at indse og definere hvad der gør at det passer og hvorfor. Så jeg begyndte med udelukkelsesmetoden.

Find resten af mit indlæg her. Det indgår i hendes nyere serie "Derfor er jeg verdens smukkeste" - eller bare SMUK, som beskrives: "SMUK er indlæg fra gæstebloggere som alle har det til fælles at de er smukke." Hvis i selv er blevet inspireret og/eller godt kunne tænke jer at blive gæsteblogger, så kontakt hende endelig for at høre om mulighederne

Mit fulde indlæg, eftersom Ilhja's blog desværre ikke er mere :
Jeg besluttede at vende den om i hovedet, og starte med, hvad der i hvert fald ikke var årsagen, for når man stadig af og til ligger under for janteloven/selvudslettelse er det ikke sådan let og lige til, at indse og definere hvad der gør at det passer og hvorfor. Så jeg begyndte med udelukkelsesmetoden.

Det er ikke pga. det tøj jeg går i. Jeg har aldrig brudt mig om mærke-tøj. Jeg læste for nyligt et udtryk der dækker over den holdning jeg i grunden altid har haft til mærker: hvis de vil have mig til at være en omvandrende reklame, bør de betale mig ikke omvendt. Så for mig behøver det ikke have et særligt mærke/brand. Eller komme fra en bestemt butik, og være af særlig ny dato. Jeg kan sagtens gå i tøj fra genbrug. Nedarvet tøj. Eller tøj fra billige forretninger. Hvor det kommer fra, betyder intet, for når man har det på, kan ingen jo alligevel se hvor det kommer fra. Så længe jeg synes det passer min krop og mit humør, og føler det behageligt at have på, er resten lige meget.

Det er heller ikke pga. den makeup jeg går med eller ikke går med. Ofte går jeg faktisk uden. Men af og til er det sjovt at lege med det udtryk man giver, ved at tilføje/ændre form og farve. Gør det mig mindre smuk at bruge makeup? Nej. Men det bør omvendt heller ikke være et kriterium for min skønhed! For jeg er aller smukkest når jeg har det godt med mig selv med eller uden makeup.

Det handler ikke om den alder jeg har. Alder bliver tit forbundet med linjer og rynker i huden og sjældent for det gode. Når jeg bliver gammel håber jeg at jeg får rynker, så man kan se på mit ansigt, at jeg har været i live. At jeg har grinet, grædt og følt i det hele taget. Men det ville omvendt heller ikke være det der definerede mig.

Det er ikke fordi jeg passer eller ikke passer ind i folks standarter. Man kan alligevel ikke passe ind i dem. De folk der præsenteres i medierne (specielt reklameverden) er ofte usunde for at se ud som de gør. Eller håbløst digitalt redigere. Mange gange begge dele. Jeg har taget mig selv i før, at tænke at min krop så mystisk ud i forhold til tegnede figurer til det gik op for mig, at det jeg visualiserede som rigtigt ikke var anatomisk muligt. Det var ikke mig, der var mystisk, men tegningen der var forsimplet. På samme vis kan man se på nogle model-billeder, hvordan figuren er poleret, hevet, skubbet og trukket i, for at forme den på en anden måde. Tyndere mave, fx. Og længere ben. Glattere hud. Igen, ting der ikke er naturligt, anatomisk muligt. Og jeg har det ikke selv godt med plastikkirurgi.

Desuden er standarter en generalisering. De afhænger af hvor meget man generalisere. For zoomer man ind på en mindre gruppe, ændre standarterne sig. Nogle kan synes man skal være slank som et barn med anoreksi. Andre måske, at man skal have vægt nok til 2 personer. Dertil er det ikke alle der kan tabe sig, eller tage på som de har lyst til. Og i hvert fald ikke begge dele på én gang. Det er også forskelligt hvor store muskler forskellige folks synes man skal/må have specielt som pige. Nogen kan synes, at man gerne skal have synlige bøffer og andre at det slet ikke må kunne ses. Der er områder, hvor jeg passer fint ind i smuk standarten. Der er også områder hvor jeg ikke gør. Begge dele er super. For man kan ikke passe ind i alle andres standarter, og da slet ikke hvis de ikke er entydige. Så hvorfor ikke nøjes med sine egne? Andet ville da være, hvis ikke umuligt, så i hvert fald kedeligt.

Så det er heller ikke fordi min vægt står på et bestemt tal, eller min krop følger bestemte mål. Jeg er muskuløst bygget for tiden, fordi jeg går til karate. Og jeg går til karate, fordi jeg har det godt med det. Ergo har min krop præcis den form, den skal have. Betyder det, at jeg ikke må stile efter en anden form? Nej da, så længe det er en form jeg føler mig til pas i som er resultatet af at jeg gør det, som jeg har lyst til, så er det den form der gør mig aller smukkest.

Det er heller ikke pga. den popularitet jeg har/ikke har. Det er aldrig noget jeg selv har gået op i, så det kan ikke ændre på hvem jeg er.

Det handler måske ikke engang om det ydre selvom smuk umiddelbart er et ord der minder mig om det ydre. Men det jeg har forsøgt at udtrykke, er at den ydre skønhed ikke kun kommer fra netop det ydre. Det er vores indre værdier og tilstand der skinner igennem og gør udslaget. Hvordan vi har det med os selv er hvad der giver den glød, som gør virkelig smuk. Eller dæmper den, hvis vi ikke behandler os selv ordenlig.

Så det handler ikke om hvad folk siger til mig. Og hvordan de synes jeg er eller skal være. Det handler om hvordan jeg har det med mig. Og hvad jeg synes.

Jeg er verdens smukkeste, fordi jeg er mig selv, som jeg er og det har jeg det godt med. Om jeg står ud af sengen med uglet morgenhår, eller har brugt flere timer foran spejlet forud for en stor begivenhed. Om jeg har spist en sund, økologisk, vegetarisk salat, eller en friture-burger, fordi det var hvad jeg havde lyst til. Jeg lytter til mig selv. Jeg mærker hvad jeg har lyst til og hvad der er godt for mig, og reagere på det. Mine mål for min selv for min krop, mit sind mig, udspringer fra min egen lyst/vilje. Når jeg giver mig lov til at være den jeg er, men også at være og bevæge mig mod den jeg har lyst til at være, føler jeg mig smukkest.

Derfor er jeg verdens smukkeste person
Udgivet søndag d. 02. Marts 2014
1591 visninger

MyGuestPosts Tankespind Personal Blogland

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie