Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Re: Forhold i medgang og modgang

Jah, her til aften har jeg igen siddet og surfet rundt i blogland, og stødte på et indlæg hos Michelle (eller Chel), om det der med forhold (Forhold i med og i modgang og når det hele svigter)

Umiddelbart, da jeg læste dette indlæg, kunne jeg ikke lade være med at mindes den afsky jeg altid har haft til folk, der føler at livet er uudholdeligt, hvis man er single, og er desperat efter at komme i et forhold. En dag møder møder man den person man elsker, og omvendt, og så kommer det jo naturligt.

Næsten på samme måde, som når man finder en ny ven. Spørgsmålet "skal vi være venner" har også altid skurret underligt i mine ører, fordi det er noget man kan mærke om man er, og så er man det bare. Af samme årsag bliver mange ved med at være mine venner (i mit hjerte og min verden i hvert fald), selvom jeg ikke har set dem længe.

Skal vi være venner? er da et underligt spørgsmål..


Og på samme måde som jeg synes det lyder mærkeligt at kæmpe for et venskab, lyder det også mærkeligt i mine ører, at kæmpe for et forhold. Det skyldes selvfølgelig måske, at jeg ikke har oplevet stor modgang i mit forhold til hverken kæreste eller venner, i hvert fald ikke efter min opfattelse. Et forhold man skal kæmpe hårdt, lyder for mig ikke som noget der fungere?
Det er ikke fordi jeg siger, man ikke skal flytte sig for forholdet/venskabet (det er altså et godt eksempel til min pointe, så det vil jeg holde fast i).. Man skal selvfølgelig give sig for hinanden og være opmærksom og tolerent overfor hinanden, for at kunne holde ud at være i selskab.

For ja, selvom man i et godt parforhold nyder hinandens selskab, har jeg også oplevet at være træt af den - den slags sker, hvis man gnide sig for meget op ad hinanden. Som fx. da mig og min Emil boede i den anden (meget mindre lejlighed), hvor der kun var 3 rum: stue-køkken (ud i ét), soveværelse og et lille-bitte-bad/toilet. Det at kontoret og stuen var nød til at være i samme rum, gjorde, at vi altid sad op ad hinanden, og det var af og til, til at få søskende-kulder af! Eller en lang ferie hos den enes forældre-par. Ligesom det er vigtigt at man er sammen, er det i min verden også vigtigt, at man oplever at være for sig selv engang imellem - og sammen med andre venner. At man ikke glemmer omverden for hinanden, for man ender med at kvæle hinanden på den måde.

Betyder det at jeg er utaknemmelig for mit forhold, og ikke har ret til det? Jeg mener... jeg elsker Emil! Hvis jeg mærker efter er jeg ikke spor i tvivl. Men jeg er også et ikke-ret-socialt/inadvendt menneske, hviket er totalt uacceptabelt i det danske samfund, I know! Det betyder at jeg ofte har brug for enetid, for at lade op. Af og til også ene-tid uden Emil...

At tegne hjerter i sandet
Herre-foden på billedet er, btw ikke Emil, men min bror, vi fjollerede rundt den dag

På samme måde, er det ikke fordi følelsen er nøjagtigt de samme, som da jeg mødte ham - alt er i forandring, og det er jo det fantastiske! Vi bliver ældre og udvikler os, og vores forhold gør det med os. Og det samme gør verden! Hverdag i dag bliver travlere og travlere (eller også er det bare mig der bliver ældre ), og jeg må da indrømme, at det somme tider virker svært at få tid til alting. Og at det sommetider er vigtigt, at minde mig selv om at vi også skal give os tid til hinanden, i stedet for bare at knokle derudaf...

Såh.. i min verden er et forhold ikke en kamp eller en udfordring, men dog noget man skal være opmærksom på at tage hensyn til og huske. Og det er ikke verdens undergang, at man ikke er i ét, fordi man ikke er i ét - man skal kun være i et forhold, hvis det er fordi man virkelig elsker personen som person, og ikke kæresten for at hedde kæreste (et af mine meget faste principper!).

Det er min holdning til forhold... men som sagt har jeg heller ikke været i høj bølgegang, eller haft tanker om babyer i horisonten - den slags ligger stadig tænker-ikke-over-det fjernt i fremtiden. Og det kan jo også ske, at min holdning ændres, når den udfordring nærmer sig ^^"

Har i også en holdning til forhold og brud? Så synes jeg i skal tage et smut over på Michelle's blog, og kommentere hende jeres holdning - det har jeg netop gjort med dette indlæg
Udgivet tirsdag d. 02. Oktober 2012
4 kommentarer og 3437 visninger

Reply Tankespind

Kommentarer

JHGravatar Jeanette Henriksen 02 Oktober 2012 22:47

Jeg er bare så enig med dig på det punkt. Enten er man i et forhold eller også er man ikke. Det er ikke 'forkert' at været single og kærligheden kommer før eller siden.

Man skal huske 'alene' tid. Jeg synes det er let nok fordi jeg jo er førtidspensionist. Jeg har masser af alene tid. Dog skal jeg ofte huske at min kæreste også skal ha den mulighed. Han ses ikke rigtig med nogen andre end sin familie. Tror ikke rigtig han pt har overskudet til det.. Jeg prøver dog engang imellem ikke at være hjemme så han kan være alene. Han nyder det meget når det sker.. ha ha

GGravatar Gulde 02 Oktober 2012 22:59

Ja, det er jo nemlig det, det viser netop, at nogle har brug for den tid. Nogle mennesker er måske mere socialt anlagt, og lader op med andre mennesker, men jeg har behov for min tid. Så meget, at jeg, da jeg gik på efterskole, måtte hjem hver weekend for at kunne lukke døren. Og selvom jeg elsker at være sammen med min elskede, og slapper af sammen med ham, er det ikke altid nok Jeg er da glad for at høre, at jeg ikke er den eneste ^^ Men ja, du oplever nok ikke rigtigt den trang, når du som førtidspensionist er hjemme i løbet af dagen, mens din kæreste ikke er det - det svarer vel nærmest til min sidste sommerferie ^^"

MRGravatar Michelle Rimme 02 Oktober 2012 23:48

Selvfølgelig er det forskelligt fra person til person hvordan man håndtere de forskellige ting, jeg kunne bare aldrig personligt udholde et langdistance forhold. Og fik også rettet indlægget til at når jeg mente alene tid så mente jeg dem der kræver det tit.. Altså dem der nærmest går i selvsving hvis kæresten pludselig holder en fridag eller at man ikke kan klare at være i samme bolig en hel weekend sammen med den anden.

Alene tid er selvfølgelig påkrævet i visse omfang så længe man husker på hinanden. I vores travle hverdag er det som om vi glemmer hinanden fordi alt skal gå så stærkt, vi skal huske at passe alle forhold med familie og venner, og vi har brug for alene tid når vi så endelig er hjemme fra en lang arbejdes eller skole dag og når vi så endelig har tid til at sætte os ned og snakke så har man alligevel ikke den samværs tid fordi så kalder alene tiden igen via mobil eller computer der plinger hvis du forstår mig?

Selvfølgelig kvæles man hvis man går op og ned af hinanden HVER dag og kun ser hinanden hvis man ikke kommer ud bare engang imellem. Men i den hverdag som der er i dag er den manglende kontakt bare stor når man kommer hjem ved 15-17 tiden, så skal der ordnes lektier, så skal man have mad, så skal man have alene tid og så er det måske en mulighed at snakke lidt med hinanden sent på aftenen og så i seng og det hele starter forfra. Og er der børn indblandet så er alene tiden lagt lidt hen og så går det ud over forholdet fordi man så først kan få den alene tid når barnet er lagt i seng.

JHGravatar Jeanette Henriksen 02 Oktober 2012 23:49

Skal i den forbindelse lige siges at jeg aldrig ville kunne fungere uden min alene tid. Min kæreste havde en periode hvor han gik igennem en svær tid med depression og derfor var hjemme hver eneste dag. Det tog rigtig mange kræfter fra mig og måtte ofte finde løsninger på at skaffe den der alene tid.. Så jeg ved hvor vigtig den er for mig og for at jeg kan fungere.

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie