Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Tal pænt?

Der er tilsyneladende kommet en kampagne fra CallMe i omløb i blogland. Jeg har ikke selv noget samarbejde med dem, men blev fristet til selv at dele mine tanker omkring kampagnens nye tiltag, følgende musikvideo. Satser jeg på de ikke bliver fornærnede over, hehe.

youtube video

Budskabet er jo klart: tænk over hvad du siger, for ord kan sårer mere end noget andet. Jeg ved det, for jeg har selv udnyttet det. Som barn blev jeg altid lært, at det kun er dumme mennesker der slår - de kloge har flere brikker at flytte med, de finder en anden løsning, for vold løser ikke noget, det avler bare mere vold. Så jeg har et par gange, ja, afvæbnet en voldelig situation ved at gå ind og bruge ord. Meget sårende ord. Det er ikke noget jeg er stolt af, for ord rammer dybere, og bliver siddende længere end en kindhest eller lignende. Alligevel ville jeg hellere ty til ord end til vold.

Men det var som sagt min barndom. Som jeg husker det, var det oftest i tilfælde af uretfærdighed, som mobning. Men der har sikker også været andre mindre hæderlige gange, som jeg så ikke husker.

Jeg har altid været typen der tænker mig om 2-3 gange, før jeg lukker noget ud - og som, på det senestr, ofte maler ulven på vægen i forhold til hvordan mit budskab kunne blive misforstået af andre, fordi jeg har været udsat for den slags mange gange efterhånden. Med andre ord er min lunte så lang, at jeg som resultat brænder inde med det, og ender med at skyde skylden på mig selv og græde over det, når jeg er alene. Fordi det er nemmere. Det har vist sig som den nemmeste form for konfliktløsning at jeg bare tager skylden - eller lader som om jeg gør det, mens jeg for mig selv holder fast i hvordan jeg ved det er. Måske ende jeg med i stedet at bære nag, hvilket dog heller ikke er en ideel løsning.

Jeg kan også være stædig, og hæve stemmen, men jeg holder mig somregel til et pænt sprogbrug og så i stedet nogle langt ude argumenter.

Men en gang imellem lykkes det mig, at få tingene sagt på en pæn, og tror jeg, iddel måde. Jeg tager noget af skylden på mig - der skal jo 2 til en konflikt, og ingen er fejlfri. Jeg fremlægger problemet med en undskyldning for det jeg har indset var fejl fra min side, eller noget jeg gør, som er forkert. Jeg håber, at min konfliktpartner så også selv kan indse og undskylde for deres del af problemet - men hvis de ikke gør, tager jeg mig den frihed at påpege at jeg ikke mener jeg er alene om at være hal på den, og hvad det er jeg brænder inde med, som jeg mener de er forkert på den med.

Er det fremmede mennesker i et flygtigt møde på en dårlig dag i traffikke, supermarkedet eller sådan noget (som vist i kampagnefilmen) ignorere jeg det, og svovler lidt for mig selv senere - det er jeg blevet god til, hehe. Hvad gør i?

Dette indlæg er IKKE lavet i samarbejde med CallMe, men på eget initiativ. Hensigten er dog stadig at sprede deres budskab.
Udgivet onsdag d. 09. Oktober 2013
1 kommentar og 2394 visninger

NonSponsor Inspired BloggerInspired Video

Kommentarer

KGravatar Kathrine 10 Oktober 2013 08:12

Det kan jeg godt følge dig i. Men det er som om at jeg nærmest slet ikke tænker over at jeg kan kommentere på det folk skriver. Jeg tænker 'huh, det har du da ret i' og så er jeg videre.
Hvilket irriterer mig, for feedback er jo herligt!

Jeg synes at det er en rigtig god kampagne fra Call Me. Tonen blandt nogle mennesker er virkelig ubehagelig efterhånden, og som du skriver så kan det være utroligt sårende for folk at blive talt sådan til.
Det skader afgjort ikke at folk bliver mindet om at man kan sige undskyld mig, i stedet for fuck dig

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie