Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Test hos lægen eller i Check-point?

Husker i mit indlæg om Aids-fondet tidligere? Det er ikke fordi jeg har fået flere opkald fra dem, men et indlæg fra Jea mindede mig om en af de tanker jeg fik i forbindelse med min samtale med en telefon-"sælger" derindefra. Det er jo sådan i dag med Aids HIV (forstadiet til Aids), at der faktisk findes medicin der kan give dig et komplet normalt liv, når bare du tager medicinen. Du får ikke Aids (så vidt jeg har forstået), du kan omgås normalt med mennesker og risikere ikke at smitte nogen, heller ikke ved fx. samleje - ja du kan sågar føde et barn, uden at det barn på nogen vis vil bære præg af at du har haft Aids. Men det kræver vel at mærke, at du tager medicinen... og det kræver (ditto værd at bemærke) at du ved du skal tage medicinen... altså ved at du er syg. Og det kræver at du bliver testet...

Det var så her jeg og kvinden i telefonen havde vores uenighed - selvom jeg på det tidspunkt var mere interesseret i at få samtalen afsluttet (fordi jeg fornemmede hvor det førte hen, og min økonomi ikke passede dertil), og derfor bare brugte metoden "smil og nik" ... på telefon altså. Så jeg lod bare som om jeg var enig.

For en af de ting hun påpegede at fonden støtter, er det at få opstillet Check-points hvor du hurtigt og nemt kan blive testet for sygdommen. Efter hendes forklaring, kunne det jo være pinligt sådan at sidde ved lægen, for hvem kunne ikke tænke alt muligt om én så. Og man skulle vente på resultatet, og hvad hvis det blev sendt pr. post, og éns samboende kom til at modetage og kigge på brevet, piiinligt.

Okay, jeg kan gå med til at det med den sidste del (den hvor Emil potentielt kommer til at skimme et brev til mig fra lægen, om at jeg har fået resultat på min hiv-prøve... fx... ikke at jeg har taget sådan en test, eller har mistanke om at jeg har behov for det)... Og jeg kan også se at det ville være rart at få svar med det samme. Men jeg kan ikke se det skulle være mere anonymt at gå til en Aids Test Check-point, end at gå til lægen. Jeg mener, hvis du går ind i sådan en check-point ved folk da helt absolut hvad årsagen er, eftersom Check-pointen kun har det ene formål... Tager du derimod til lægen, er mulighederne jo utallige. Man kan gå til lægen med ondt i halsen... med mistanke om influenza, lungebetændelse, mad forgiftning og andre underlige sygdoms-tilstande og virusser... med skader... med depression og sindslidelse (gætter jeg på, altså for at blive sendt videre), med stress, mistanke om malfunktioner, astma, for at få foretaget en allergi-test, andre former for tests, for en vaccination. Sågar bredere, forsikrende sundhedstjek hvor man måske ikke engang fejler noget... Du behøver fejle noget, for at sidde ved lægen... Så jeg kan ikke se, hvad der skulle være flovt ved at sidde ved en læge, for ingen ved jo hvorfor du er der. Okay, lægen kender dig måske, men jeg stoler på at lægen kan håndtere det professionelt at holde tavshedspligten omkring dit patient-besøg.

Men jeg vil da tro, at det er det samme tendens i hjernen, der bilder os ind, at folk kan se på os hvis vi fx. har noget værdifuldt i lommerne, og bare venter på at komme og stjæle det... så selvom man er monster nervøs for fx. at rende rundt med 20.000 i lommen, hvad ville så være den synlige forskel på os, andet en ansigtsudtrykket. Vi ændre jo ikke udseende fordi vi har værdier i lommerne. Eller fordi vi holder på en hemmelighed. Det er bare noget vi bilder os ind... medmindre man lader bekymringen stige op i ansigtet selvfølgelig...

Bare en tanke... Personligt ville jeg (som i måske har gættet) nok vælge at gå til lægen. Hvad ville du foretrække hvis det var dig?
Udgivet tirsdag d. 01. April 2014
2 kommentarer og 2068 visninger

Tankespind

Kommentarer

IGravatar Ilhja 01 April 2014 21:40

Helt klart lægen.

JHGravatar Jeanette Henriksen 03 April 2014 01:21

Dejligt at mine indlæg kan sætte lidt tanker og fut i dig.. ha ha <3
Og mange tak for din kommentar i mit indlæg..

Jeg går ud fra at du kender mit svar..

Jeg går til sundhed-tjeks 1-2 gange om året for at holde angsten nede, så jeg ikke bliver hypokonder.
Jeg ville gå til min egen læge uanset hvad mistanken evt ville være, ja også selv om der ikke var nogen mistanke.. Ha ha..

Dejligt indlæg.. <3

Knus <3

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie