Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

Vasketøjs brok

Jeg er træt, sløv, upoplagt og også lidt gnaven. Jeg har planlagt nogle gode indlæg til i aften, som bare ikke er blevet skrevet færdige endnu, men nu kommer dette altså først, for jeg magter ikke det andet lige nu - og så er der måske også en chance for at det bliver dækket lidt til, så det ikke står og råber og skriger som det første man får øje på, på bloggen.

Min lunte er ret kort i dag, så der er mange ting der bare er "for meget" ... ikke noget jeg bliver gal over selvfølgelig, for det magter jeg heldigvis ikke. Men bare, i ved, endnu mere led og ked af syge og det hele.

Vores vasketøjs system fx. Jeg er TRÆT af at det ikke kan komme til at fungere, og at det skal være så pisse svært...

 1. Jeg vil bare gerne have et system, der gør at tøjet skal sorteres, så jeg ikke skal have fingrene i det mere end én gang. Særligt når det kommer til undertøj, for Emil er hårdtarbejdende og går gennem 2 sæt om dagen, arbejde og træning, og jeg selv er naturens side "velsignet" med sekret i rigelige mål... Men også i det hele taget fordi det virker mig fjollet at smide snavset tøj i en kæmpe kurv så det kan ligge og bytte/blande/avle lugt, snavs og bakterier... Tanken om et yndigt tyndt lag fæces på mine t-shirts m.m. er bare ikke så lækker. Og det virker da også fjollet at smide alt tøjet sammen for at hælde det ud og sortere det senere... det må kunne gøres mere effektivt, ikke?

  Et sorterings system er nemt at skaffe, det er bare at have kurve/poser/spande nok. Men problem 2 er så, at jeg ikke har en idé om hvor og hvordan det skal være for at opfylde resten mine behov...
 2. Jeg har ikke lyst til at lugte til det, og ikke lyst til at det skal ligge og ulme i fx. en stofbeklædt spand som rigtigt kan komme til at lugte grimt af det... Emil har sådan én, den står i et halvvejs-ude-hjem, men har ikke helt fået i hus at den skal smides helt ud endnu.
 3. Jeg har ikke lyst til at have 4-5-6 store klodsede spande stående... Vi har haft en 2-3 stykke, der har været stablet/stillet på forskellig vis i soveværelset, men de skal konstant flyttes når der skal gøres rent (støvsuges) og de er store og uhandy... Og flyder...
 4. Det skal være transportabelt... Som i, vi har vaskeri-hus i boligforeningen, og bor ganske vist ret tæt på, men skal ned af en del trapper, og som regel have 2-3 portioner vask med hver gang - så er store, uhandy, 2-hånds kasser bare ikke lige sagen... Så kunne man selvfølgelig hælde det sammen, men så er vi tilbage til punkt et, det må kunne gøres mere effektivt...
 5. Det skal helst ikke fylde alverden eller i det mindste fylde betydeligt mindre når vasketøjet er ordnet, så man får lyst til at få det gjort...
 6. Det skal helst kunne transporteres uden at veje et ondt år, når vi skal flytte igen...
 7. Det skal helst ikke skrige af "jeg er vasketøj" eftersom vi har begrænset plads i lejlighedens 3 rum (vi har altså intet vaskerum, ellers var det jo oplagt) ikke har kunne finde nogen skabe at stoppe det ind i... Man kan købe skabe og skuffer og des lignende at stoppe det i, men så er vi ovre i det forige punkt - det fylder og vejer... Og kan nok ikke anvendes til andre ting, hvis systemet ikke skulle fungere


  1. Det seneste vi har prøvet med, var kasser fra Ikea. Emil insisterede på at vi købte nogle af de store tynder (eller rettere kasser, de kan stables) hjem til vasketøj - men de er faktisk dels for store, og vi har kun 2, hvilket betyder, at der alligevel skal sorteres efterfølgende (vi har en til 60 graders vask og en til 30, så det udelukker i det mindste fæces problemet, men stadig ikke optimalt), og så kan det hele jo være lige meget... ARGH.

   Jeg vidste godt dengang, at det nok ikke var det jeg ville, jeg ville hellere have flere af de mindre tønder - men jeg gav det en chance fordi Emil virkede til at være godt træt af mig på det tidspunkt, og fordi han også nogle gange har skide gode idéer som jeg bare er for stædig til at indse. Dette var ikke et af dem - uden at det skal handle om at jeg er gnaven på Emil - det er ikke sådan det er, jeg er snarere gnaven på mig selv, fordi jeg ikke indså det og fuldte min mavefornemmelse som sage "Nej, duer ikke". Jeg tror faktisk stadig de små kasser kunne have fungeret, selvom jeg ikke aner hvor vi skal stille dem for at få det til at se naturligt ud.

   Det andet jeg er skide træt af, udover at være sur og gnaven og skide træt selvfølgelig, er også om vasketøj. Jeg er pisse træt af at vaskemasiknerne skal være så smæk fyldt med fejl - og at en fejl betyder at vi smider en 10'er ud af vinduet, fordi vi så skal smide tøjet i en anden maskine og betale igen - betalingen bliver trukket uanset hvad på den første maskine. Og vi kan ikke få pengene tilbage igen. Det kan ikke være rigtigt, at det er sådan det skal være.

   Vi har ganske vist nogle rigtigt søde viceværter, der genre kommer og starter gratisk maskinvaske som kompensation - men vi vasker aldrig i deres arbejdstid... vi vaske i weekenden og om aftenen, fordi det er der vi har fri og har tid... så hjælper det andet jo ikke en skid!? Sødt af viceværten, men vi kan ikke bruge det til noget.

   Den anden del er, at det er umuligt at signalere om en maskine er ufunktionel eller ej, så andre kommer til at miste penge på samme maskine. Det kan heller ikke testes, for en centrifugering er gratis, og fungere i øvrigt om maskinen ellers dur eller ej. Så det er bare at satse hver gang. Der er kun ét virker-ikke skilt, så mange maskiner kommer til at være ufunktionelle uden at man kan se det, for der går aldrig bare én maskine i stykker. Jeg har dog fået det ritual at jeg tager et kig på der hvor man fylder vaskemiddel på, og går uden om maskinen hvis der ligger noget i hullerne - eftersom den jo så ikke blev startet. Det glemte jeg bare at tjekke i dag i min syge-døs.

   Så maskinen jeg satte over fungerede ikke (kl. 18.50 i øvrigt). 10 kr ud af vinduet. Og fordi jeg ved så mange maskiner så tit ikke virker, så forventer jeg at de ikke virker, og hælder ikke vaskemiddel på før maskinen er gået igang. Men fordi jeg startede 2 og i min sygedøs gav mig til at kigge efter en ny maskine til det første læs vasketøj, da fejlmeldingen kom, så glemte jeg helt at holde øje med maskine to, der således blev startet og færdig med at skylle vaskemiddel ind, før jeg fik fyldt på. Argh! Det krævede så at jeg hundsede programmet færdig, så jeg kunne starte maskinen igen - det kostede en ny vask. 10 kr mere ud af vinduet. Samlet set er det efterhånden mellem 200 kr og 300 kr vi er blevet syndt for, og det er da også en slags penge. Som i princippet burde blive betalt tilbage igen. Det kan da ikke passe, der ikke kan laves sådan en ordning?

   Alt i alt kommer vi altså til at betale dobbet for det vask vi har sat over i aften.

   Men det irritere mig også, at da jeg gik rundt og kiggede efter en anden funktionel maskine, der var de alle "i stykker" efter mit ingen-sæbe-i-maskinen princip. For der var sæberester i alle... Hvilket skyldes at folk har hældt pulver-væsk i hullet til flydende vaskemiddel. Det er et andet irritations moment. For det kan man ikke på nogen måde læse sig til derovre - selvom de har en stor info-plakat med anden viden om maskinerne. Men ikke hvad slags vaskemiddel der skal i hvilket hul.

   Jeg ved selv, at pulver skal i det første hul, flydende vask i det andet og sæbe til forvask i det tredje, mens det fjerde med blomsten er til skyllemiddel. Men om det er fordi min mor har fortalt det, og hun har hørt det fra en vicevært eller om det var fra en rundvisning jeg selv var på i forbindelse med indstalleringen af de nye vaskemaskiner ved jeg ikke. Men ville det være så besværligt at sætte en info-seddel op? Også ifht. hvor meget vand der er i maskinerne, nu der alligevel hænger en seddel om at det er forbudt at hælde mere vand på. Det ville gøre det en hel del nemmere at dosere vaskepulver - for det jo umuligt at dosere andet end på slump, gæt og gefühl hvis man ikke aner hvor meget vand man dosere sæbe til.

   Ja, det er first world problems... Og ja, det er boligforeningen jeg skal gå til med de sidstnævnte problemer - alt andet en vasketøjs systemet som jeg stadig er lost mht. Jeg aner dog ikke hvem i foreningen jeg skal kontakte - viceværten, som sikkert er sidste led i den fødekæde, ledelsen/telefonerne, en mail, eller vil de mene at det er sådan noget der foregår i foreningsmøderne? For jeg synes egetlig ikke jeg gider deltage i et fuldt møde og kigge på budgetter og what not jeg ikke har interesse i (stoler på at de andre tager fornuftige beslutninger) blot for at skulle fremføre ét lille forslag...

   Anyway, jeg har snot op i begge ører, så vil stoppe med at sølle og brokke til jer for nu, og gå til bage til at sidde og sølle og brokke lidt for mig selv Håber i har haft en bedre weekend, hehe.
   Udgivet søndag d. 09. November 2014
   2 kommentarer og 2048 visninger

   GrumpyGulde

Kommentarer

IGravatar Ilhja 10 November 2014 19:30

VI havde også store problemer med folk og vaskepulver. Folk havde det med at putte så meget i at nogle gange så skulle man ikke selv putte vaskepulver i og man kunne se i maskinen hvordan det hele blot er skum. Det skal man spilde en ekstra vask på at fjerne fra tøjet.
Vi bruger automatisk sæbe dosering så der er ingen der selv putter vaskepulver i mere. Det er rigtig dejligt, især fordi sæben er uden parfume og med svanemærket.

Jeg ved ikke hvad I kan gøre med vasketøjet, jeg bruge selv den med en vaskekurv og skal sortere senere når det skal vasket. Mest pga plads mangle at jeg gør det. Har du tænkt over en af de der billig opbevaringsreoler i plastik hvor der er tre eller fire kasser? Det kunne være at noget i den stil ville være en god løsning? Det er jo ikke sådan en at man skal flytte hele tiden.

GGravatar Gulde 15 November 2014 18:46

Puh, det lyder også frustrerende med sæbe über alles. Vi var på nippet til at få automatisk sæbedosering på et tidspunkt, men det blev nedstemt - nok mest fordi den sæbe de havde sat på, var dyr, tror jeg. Hvis det bliver en mulighed igen, springer vi i hvert fald på Selvom det måske ville gøre det sværere at få gi'erne rene... Vi bruger nemlig Vanish til det - skide godt produkt, skide elendige reklamer ^^"

Men det trælse ved resten af situation, er at jeg tror en del af problemerne ville kunne afhjælpes hvis man gav folk adgang til informationerne. Det er jo bare en lille seddel der skal op, ved siden af den store planche der forklare hvordan resten af maskinen fungere, hvorfor har de mon så sprunget sæbehullerne over? Og et ekstra skilt?

Mht, vasketøjsløsningen, tak for tippet. Tror jeg har fundet en løsning nu, med lidt flere kasser. Det kan godt være fordi vi stadig er i honney-moon facen, men lige for tiden fungere det, og med labels på kasserne kan Emil også finde ud af det

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie