Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

We are too dumb to decide

I relation til den anden dags mobil-paranoia her et indlæg som forsøger argumentere imod at give brugeren mulighed for selv at slå rettigheder fra, fordi vi angiveligt er for dumme til at regne ud hvad vi kan smadre.

Sikke noget fis. Ja, jeg er godt klar over at nogle folk er teknologisk udfordret, men hvis ikke en app kan finde ud af at få udviklet en lille advarsel, om at ønskede funktion ikke kan tages i brug, fordi tilladelsen er slået fra, så er de da ikke meget værd? Det burde da slet ikke være et problem for giganter som Facebook.

Og i forhold til eksemplet med en manglende kamera-tilladelse som forhindring for at kunne uploade en selfie... hvis browser versionen kan tillade at uploade et enkelt billede (give en lillefinger) uden straks at tillade sitet at fremgrave og transmitere samtlige billeder på apparatet til evig arv og eje på fremmed server uden for rækkevidde (hele armen) så kan jeg virkelig ikke se hvad problemet skulle være for apps?

Er vi så virkelig nød til at tage browser-versionen i brug til det hele igen? Stor set det eneste jeg ville savne, ville ganske vist kun være notifikationerne... og muligvis den behagelige interface oplevelse, der i teorien (men vist ikke i realiteten, jf. TV 2 programmet: Når mobilen ta'r magten) skulle have et mindre data forbrug... Men stadig. Er det dér vi er?

Alternativt kan vi selvfølgelig også forsøge at stole på de store firmaer, hvis potentielt grumme dagsorden vi gansek vist ikke har nogen mulighed for at sige fra overfor, men i så fald har vi vist lidt data-lovgivning der trænger til at blive taget op til revision? Nu den er fra 1995? Hvor meget data var det nu lige vi havde i brug dengang i forhold til nu?
Udgivet lørdag d. 29. August 2015
1446 visninger

DarkData

Kommentarer

Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie