Guldes blog

Livsstilsblog om interesser, liv og tanker fra en nørdet multipod guldfiskepige

What are you reading?

Kristina Horner brugte VidCon på at spørge forskellige youtubere hvilken bog de var igang med. Hvilket var en sjov idé. Hun sluttede af med at spørge hvad vi selv var i gang med, og for mit vedkommende er det egentlig pænt mange bøger. Når jeg alligevel synes det er nogenlunde ok, så er det fordi jeg har en blanding af både papir bøger, eBøger, lydbøger, som desuden er en god blanding af fiktion og faglitteratur foruden en blanding af danske og engelske. Men når jeg tæller samlet set 9 bøger, virker det alligevel voldsomt...

SkønlitteraturFaglitteratur
EngelskDanskEngelskDansk
Papir bog
På den yderste ø
Flad mave for altid - så enkelt er det!
Is This Life All There Is?
eBog
Fallen
Old Magic
Arianna Rose
The Life-Changing Magic of Tidying Up
Clutterfree with Kids
lydbog
The Coldest Girl in Coldtown


Krigeren er den fysisk bog jeg er bedst igang med, selvom jeg forsøger at få tygget mig igennem "Er dette liv alt?" bid for bid. Jeg husker den anderledes, dengang jeg første gang begyndte på den, og den gjorde mig til tvivler. Nu virker den snarere som noget i den anden grøft med Jehova Gud og det hele. Flad mave for altid er efterhånden gammel, tilbage fra EAMV, men den har jeg heller ikke helt opgivet. Jeg er bare ikke voldsomt god til fagbøger der koncentere viden så meget i så korte afsnit - det er ligesom det ikke rigtigt hænger ved...

Så går det meget bedre med The Life-Changing magic og tidying up af Mary Kondo - den suser jeg igennem, selvom jeg forsøgte lægge den væk efter afsnittene om at rydde ud - i et forsøg på at gemme afsnittene om organisering til jeg selv var noget det punkt. Så kunne jeg dog ikke holde mig længere, og nu er jeg snart færdig Clutterfree with Kids gik jeg på den anden side i stå i, men jeg tror det hjælper på det når jeg er færdig med Mary Kondo

Old Magic er en gammel favorit, som jeg skal prøve at læse på original-sprog. Jeg er dog pt. gået i stå i de første kapitler. Arianna Rose gik jeg igang med fordi det var en fri ebog. Og i princippet virker plottet spændenden nok - når jeg er gået i stå er det nok mest fordi jeg ikke rigtigt fungere med hovedpersonen, tror jeg ikke. Jeg har dog ikke opgivet den endnu. Fallen er den jeg er nået længst med, men den er også lidt meh. Faktisk er disse bøger nogle af dem jeg lagde fra mig igen, for at kunne læse fx. Outsider. Jeg glæder mig til også at komme igang med Defience, så jeg ved ikke om jeg når mere ind i disse bøger inden da Jeg plejede bestemt ikke være så god til at læse engelske bøger tidligere, men på elæser hvor der er nem adgang til ordbog opdager jeg, at jeg slet ikke behøver slå så mange ord op længere, som da jeg i sin tid begyndte på Harry Potter and the Order of Phenix - på engelsk selvfølgelig. Den gik jeg helt død i ligesom med Harry Potter 1 i sin tid for mange år siden. Nu går det meget bedre

I forhold til lydbøger er jeg ikke til meget andet end skønlitteratur. The Coldest Girl in Coldtown er en af de bøger Kristina Horner har haft i en bogklub/fælleslæsning, og det vagte min interesse nok til at jeg kastede en credit efter den, da jeg skulle have mine sidste Audible credits. Nu er jeg dog næsten på nippet til at melde mig ind igen, da jeg er ved at være kommet igennem mine lydbøger. De er skønne at have til når man gerne vil lave noget man skal bruge hænderne til. Køre bil, rydde op, vaske op, lave kreativt håndværk, tegne, for at nævne et par stykker


Hvilen bog er du igang med?
Foretrækker du én bog af gangen eller flere?
Flere formater, flere sprog?
Veksler du mellem bøgerne, eller læser du hovedsageligt én bog færdig af gangen?
Udgivet tirsdag d. 28. Juli 2015
4 kommentarer og 1644 visninger

Kommentarer

JHGravatar Jeanette Krohn Henriksen 30 Juli 2015 15:09

Jeg er jo ret ny i hele den her læse verden, har kun læst i ca ½ års tid og det er blevet til 13 bøger. Jeg har altid haft svært ved at holde fokus også derfor jeg ikke har læst, men min kiropraktor hjalp mig med mine øjne og nu kan jeg læse.. skal dog helst kun være igang med en bog og der skal helst være 100% ro omkring mig. Jeg holder mig til de rigtige bøger ot.

Lige nu vil gerne finde ud af hvilken læser jeg er og hvilke genre der passer bedst til mig.

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 01 August 2015 18:34

Jeg begyndte at læse som barn, da jeg første gang fandt en bog fra en genre som interesserede mig. Jeg læser stadig hovedsagelig fantasy, men hvor jeg dengang kunne konstatere at bøger fra "Virkeligheden" ikke interesserede mig, har jeg fundet flere i dag, som var læsningen værd, så de er ikke længere udelukkede for mig

Havde jeg ikke haft brillerne til hjælp ville det bestemt også være meget mere begrænset hvad jeg fik læst mig igennem. Jeg har nu haft et par år hvor jeg ikke rigtigt har fået læst det store, i forhold til efterskoleårene hvor den ene bog tog den næste

IGravatar Ilhja 04 August 2015 20:59

Jeg har kun hørt godt om Mary kondo, men jeg kan ikke finde nogle af de bøger omkring organisering på biblioteket. Har du været ude og købe dem?

Jeg er også selv i gang med alt for mange bøger, men normalt fortrækker jeg at læse en bog af gangen.

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 09 August 2015 00:26

Jeg valgte at købe eBogen efter megen overvejelse og mange anbefalinger, og synes bestemt den var det værd! Generelt en fantastisk bog med mange gode råd og pointet.. meeen også nogle steder jeg lige måtte køre hurtigt henover fordi det bliv liidt for meget.

Det er efterhånden længe siden at jeg støvsugede biblioteket for oprydnings/organiserings/declutter/minimalisme bøger... udvalget var tyndt og de fleste handlede mere om jndretning. Men der var da en enkelt der var ok - hvis jeg ellers kunne huske hvad den hed. Noget i retningen af "Ryd op!"

Jeg plejede også køre én bog igennem af gangen... dengang før eBøger of før jeg begyndte at læse engelsk og/eller mere faglitteratur og ikke gjorde meget i lydbøger. Men nu er det vist stukket helt af for mig, hehe


Læg en kommentar

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie