1-0 til knap-mobil (vs. smartphone)

Der gik lige knap 2 uger, og så fungede den smartphone (Sony Ericsson Xperia Active) ikke mere. Midt på Japan-rejsen ville den bare ikke mere - irriterende. Den har ikke oplevet stød, slag, eller tab og har ikke fået vand eller noget der kunne forklare det. Telefonen ser på ingen måde skadet ud. Den havde lagt i min lomme, som på resten af turen, men da jeg trak den op tordag i sidste uge ville den bare ikke mere - møg-tingest. Det er skærmen der er problemet, den er helt død. Den kan tænde op på "lås telefon op" skærmen, men kan ikke gå længere end derfra. Touch-funktionen er komplet død.

Med andre ord kunne jeg kun skifte til "sluk mobil" skærmen, men kunne ikke slukke uden at trække batteriet ud uden at bruge en skærmknap (som jo ikke virkede) eller fjerne batteriet. Den eneste funktion der således stadig fungerede var at skrue på og ned for lyden, og ved lydløshed at aktivere vibratoren. Når jeg trak batteriet ud restartede den ikke, men fortsatte blot fra samme skærm, og det samme da jeg brugte hele rejsen hjem på at tømme batteriet for strøm kun ved brug af vibratoren, i det naive håb at den så i det mindste ville starte forfra der... men nej -.-"

Møg irriterende. Man får lyst til at råbe og skrige, kaste kyle og sparke telefonen af H-til når den simulerede virkelighed pludselig ophører med at svare. Havde der været rigtige knapper havde jeg da i det mindste vidst jeg havde ramt rigtigt og at der således måtte være noget andet galt

Da jeg kom hjem til netadgang forsøgte jeg overalt på nettet at finde en løsning på min problem - diverse metoder til hard-reset, opdatering osv. Men alle hard-reset processer for min mobil kræver brug af skærmknapper som (remind) jo ikke fungere. Kunne det så bare have været som på min iPod hvor 2 knapper kan holdes inde og tvinge apperatet til reboot. Men nej... skærmen skal bruges! Det kalder jeg dårligt design -.-" Og ved forsøg på opdateringer via pc hjælpeprogrammer ville den ikke gå hele vejen igennem med det.

Nå, men nu har jeg indleveret telefonen hos Elgigantens Support afdeling, og så forventer jeg snart (et par uger) at få en istandsat eller ny telefon hjem. Jeg var ellers selv overbevidst om at det måtte være et software probem, men de er vist ikke helt enige, fordi, som den rare mand sagde, det er yderst sjælden at det er touch-komponenten (og kun den) der ryger - havde det været et software problem brude den have fungeret.

Så lige nu står det altså: 1-0 til den gamle nokia med knapper, frem for den ikke-fungerende-smartphone.
Udgivet Saturday d. 30. June 2012
2128 views

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie