24 hours Readathon

Så er det nu. Readathon er endelig nu og sammenfaldet med min kalender er bare perfekt. Jeg har sådan glædet mig til endelig at kunne dedikere mig til bare at læse, læse, læse igen.

Jeg er en snas sent på den efter min tidsoptimistiske vurdering af hvor længe det tager at klaske en salat sammen, desværre, hvilket betyder at jeg kommer til at lægge ud med lidt lydbog. Det er bestemt min plan at læse rigtige bøger - faktisk havde jeg håbet at lægge ud med Krigeren - men nu er det sådan det bliver. Jeg ved ikke om lydbøger vurderes ok som læsning, men jeg har sådan set tænkt mig at læse alle slags bøger: fysiske, elektroniske og på lyd

Som flere andre maraton læsere, Jeanette (Jea) og Anne-Mette (GiZmo) fx, kunne det være sjovt med et indlæg jeg kan opdatere jævnligt i løbet af døgnet. Ellers er planen dog primært at holde mig til Twitter hvor den "officielle" Reatathon opdatering og cheering finder sted


This will be my updating status blog thread for this readathon


14:00

Klar parat start, jeg lægger ud med Lost Voices af Sarah Porter
16:30

Tid til et bogskift - og sprogskift. Jeg går i krig med Krigeren, På den yderste Ø af Josefine Ottesen igen forfra. Jeg har læst på den før men kunne ikke samle koncentration før. Nu får den en chance til Så kunne jeg jo også fint lige finde lidt "snacks" frem17:47

Someone came to snuggle Fluffy er dog desværre ikke hygge-putte misse-typen - lige bortset fra om morgenen, hehe. Ellers er det kun kortvarigt fedteri for kærlighed omvekslet i en valuta af mad, hehe. Jeg savner sommetider Misser og Tiger, som begge var nogle skøde-putte-sove missere18:15

Er tilbage på Lost Voices for et kapitel efter misse-overfaldet Hands free reading Historien er gået fint igang, men jeg har på fornemmelsen at jeg også er lige ved at få huld på krigeren

I øvrigt fint at vide, at jeg ikke er ene om at krydre læsningen med lydbøger

21:30

Tiden flyver derudaf nu! Jeg et helt opslugt af Josefine Ottesens første Krigeren på mit yndlingslæsested, som åbenbart er: badeværelsesgulvet? Har I et yndlingssted? Kan i I øvrigt lide det smukke bogmærke min Japansk-klassekammerat Susanne har lavet til mig Anyway, tid til mad (alt for længe siden faktisk) - så på med lydbogen Lost Voices igen
00:00

Midtnight, and still going strong Hører lydbog og forsøger at tømme min (åbenbart) overfyldte mobil... men så er det også snart tilbage til Krigeren!

01:13

Okay, så Lost Voices fastholdt mig længere end ventet - men nu tilbage til Krigeren... ved dog ikke helt om det er en god idé nu hvor trætheden virkelig begynder at sætte sig. Heldigt Honey er i byen så jeg har flere undskyldninger for ikle at gå i seng (ville jo alligevel være dumt, hvis han kommer hjem midt nat og vækker mig). Glæder mig nu til Krigeren - måske jeg skulle relocate fra sofa til badeværelsesgulv igen?

02:26

Still going. Træthed er erstattet af læsetrance og jeg er igen igang med Krigeren (stadig den første) som har mig godt fanget. Lokaliteten er igen det varme gulv på badeværelset med proviant og Fluffy's mildt brummende vandautomat som beroligende white noise04:30

First book done!

Krigeren 1 - På den yderste Ø af Josefine Ottesen, 285 sider.

Overordnet set var jeg fint underholdt. Historien var lidt svær at komme ind i og få smag for - nok lige så meget fordi skrivestilen er speciel fra hvad jeg ellers har læst. Det ville være synd at kalde den malerisk. I stedet er den nøjsom og stovt, hvilket dog passer godt til boges hovedperson og historie. Desværre ikke den helt store wauw effekt - men jeg ser alligevel frem til at læse 2'erenSå er dillemaet jo bare ny hvad jeg så skal gå igang med: 2'eren, eller skal jeg mon gøre mere indhyg på lydbogen. Det er alligevel en 9 timers bog, så selvom jeg er igennem 66% er det jo stadig meget tid. Omvendt ved jeg heller ikke om jeg kan nå den anden krigerbog.

Under alle omstendigheder må jeg nok skifte lokation fra badeværelset igen, da min ende følelsesmæssigt ligger et sted imellem øm og følelsesløs ^^"

06:00

Jeg ligger i sengen nu efter at fulde-Honey kom hjem igen. Jeg valgte at ligge og høre lydbog med lukkede øjne und alles, da jeg tænkte jeg det var det tætteste på søvn. Men nu hvor jeg kan fornemme at jeg faktisk fint kunne tage en all-nighter kan jeg mærke at jeg er mere bekymret for mit helbred og mit hoved og min vægt. Så lige om snart vil jeg lægge bogen til side og få et par timers søvn.

10:10

Efter nogle timers søvn er jeg igen igang med læsningen og lægger ud med at færdiggøre lydbogen Lost Voices. Mit hoved er ømt, mest i øjnene, må jeg sige... som om det har været mig og ikke Emil der har været ude og fulde sig

12:10

Færdig med endnu en bog - Lost Voices. Blandede følelser. Det er er smukt og malende sprog der bruges, men mange af karakterene er flade og irriterende. Luce er irriterende dum og lammet det meste af tiden og handling er det ikke meget af. I stedet synes alt fixeret omkring forståelsens af havfrue-codexet, som alle åbenbart skal dømmes ud fra selv før de kender det. Jeg synes der var flere steder det ikke rigtigt hang sammen. Jeg vil dog stadig gerne have fat i, og læse, 2'eren, så jeg kan få læst den 3'dje og sidste bog som jeg kom til at købe først...

Nu trænger jeg tog til et bad og en pause for mine ømme øjne...

12:50

Klar igen. Jeg har ondt i øjnene og i hovedet, så jeg vil slutte af med en luftetur med katten og noget How To Get Things Done oplæsning af David Allen.

14:00

Det var det - enden på Readathon. Det var en oplevelse, og jeg er godt tilfreds. Jeg har givet mig tid til at læse, og selvom jeg bestemt kan mærke jeg ikke læser så hurtigt mere, så er jeg godt tilfreds med resultatet.

2 bøger og en smule
600 sider (eller lidt derover)
4 timers søvn

Min tidligere (teenage læseår) læsehastighed var max 50 sider i timen, hvilket ville have været 1.200 sider på 24 timer... bortset fra jeg har sovet i hvert fald 4 timer - og jo har spildt noget tid ind imellem Og så har jeg jo hørt en hel del lydbog, hvilket går betydeligt langsommere end når jeg selv læser. Jeg er dog glad for at jeg har kunne holde koncentrationen så længe, og rent faktisk har kunne ramme læsetrancen. Det var fantastisk at prøve igen.

Til en anden gang må jeg dog bestemt have lagt en slagplan for mad og sengetider - for den her gang tømmermænd er jeg bare ikke fan af!
Og se så lige hvem der kom efter noget mere kærlighed, nu ræset er ovre? Aw, lige hvad jeg trængte til :3

Udgivet Saturday d. 23. April 2016
4 comments and 2808 views

Books Reading

Comments

AHGravatar Anne-Mette Højbjerg 23 April 2016 15:49

Hvor hyggeligt at du også laver sådan et indlæg. God læselyst.

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 23 April 2016 16:15

Jeg lod mig inspirere Jeg tror det er meget sjovere, når man selv er med i hele haløjsaet

JHGravatar Jeanette Henriksen 23 April 2016 17:41

Hyggeligt at du også er med og har lavet sådan et indlæg..

Jeg har ikke selv fået læst en hel masse endnu for jeg faldt sku i søvn, men det kommer vel.
Er også super træt i dag, så har ikke de store forventninger til mig selv denne gang, men det er altid hyggeligt at være med.

Knus <3

NGravatar Nikoline 24 April 2016 06:09

Hvor ser det dog hyggeligt ud - perfekt læsescenarie!

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie