Blogger tendenser: Hvordan starter du dine indlæg?

Hvad enden det handler om at vlogge eller blogge, er det altid svært at komme igang. Hvordan skal man begynde? Man sidder jo reelt for sig selv, i sin egen lille ensomhed, men det man skriver, kommer alligevel ud til måske nogle, måske mange mennesker - mængden og personerne er ukendt... Så hvordan kommer man lige over den der akavede begyndelse? Jeg har set mange forskellige måder at gøre det på, og har selv prøvet et par stykker.

1. Hilser på mine følgere


En måde at få brudt isen, er ved at starte med en hilsen til de folk man nu regner med vil kigge med, hvadenten det er video (abonnenter) eller blogs (læsere). Eksempler på dette kunne være "Hej mine skønne læsere", "Hej mine subscriberes" eller noget lignende. Andre igen, sørger for at gøre et helt community ud af deres følgere/abonnenter/subscribere, og giver flokken et navn, fx. youtubere som Olga Kay med hendes "Mooshers" eller "Moosh army", eller Bunny eller Grav3yardgirl (også kaldet The Swamp Queen) med hendes "Swamp Family", eller Hank og John Green med aller deres Nerd Fighters. Så kan man starte med at sende en hilsen til dem, for få alt til at føles mere personligt og mindre "Mig der sidder alene og taler til et kamera" eller taster ensomt på sit tastetur.

2. Hilser på alle


En anden måde at starte op på kunne være at hilse på ALLE - ingen nævnt, ingen glemt Fx "Hej alle sammen".

3. Hilser på mediet


Jeg ser også mange, der i bedste "Kære dagbog"-stil hilser på det medie de sidder ved. Fx "Hej Youtube" eller "Hej Bloggen". Det kan virke lidt mærkeligt og indelukket, særligt hvis man som læser efterfølgende ser det, men det virker for bloggeren

4. Lige på og hårdt


Ingen intro, ingen hilsen, ingen spild af nogens tid. Bare direkte til sagen, in medias res, lige på og hårdt. Ud fra min egen erfaring er denne klart den sværeste at starte på med, men det giver til gengæld også det mest professionelle resultat, omend knap så personligt som de andre åbninger. Det kan være ganske svært at finde en sætning, som ligesom kan kører det hele igang (inklusive én selv), og samtidig allerede er en del af det, men når det fungere, er det fedt

5. Tøvende start


Igen, en begyndelse uden en egentlig intro - næsten lige på og hårdt, men så alligevel ikke rigtigt. Hvis man forsøger at dykke lige ind i emnet, kan det være en hjælp at begynde med en tøvende lyd, som fx. "såå...", eller "jahh..." eller "hmmm.." eller "tja.." og så ellers starte, hvor overskriften sluttede. Dette kræver dog, at indlægget eller vloggen indledes med en spids og sigende titel.

Jeg har selv haft tendens til at bruge den 2. når jeg laver vlogs, og den sidste når jeg blogger - hvad gør du?
Udgivet Thursday d. 28. March 2013
4 comments and 1882 views

BloggerTendenser Blogland Afstemning

Comments

CGravatar Cathrine 28 March 2013 13:53

Jeg kan ikke selv lide folk der starter et blogindlæg med at skrive "Hej bloggen" eller "Hej allesammen". Syntes virkelig det lyder latterligt i mine øre Så foretrækker jeg virkelig at folk de springer til emnet. Men deres overskrift må selvfølgelig gerne skrive det. Men i selve bloggen, er det sådan lidt.. baah! I vlogs, kan jeg godt lide de starter ud med et Hej, det viser da bare at man er lidt høflig, og det er jo førstehåndsindtrykket der gælder

SGravatar Sandra 28 March 2013 14:08

Ja heldigvis mest cyklen jeg fik konstateret en forstuvning og kan forvente en hel del blåmærker

IGravatar Ilhja 28 March 2013 14:44

Jeg vlogger ikke men syntes at når det er person der bare sidder og taler ind i et kamera så er en hilsen bedst.

Ved en alm. blog fortrækker jeg lige på og hårdt. Måske en indledning inden teksten og så til sidst en slags konklusion. Men som regel bare lige på og hårdt. Den allersidste, nr. 5, vil jeg ikke bryde mig om, slet ikke i en tekst. Fair nok hvis det er sådan at man taler, selvom det kan være træls at høre på i længden, så er det ikke noget jeg syntes finder sted i et skrevet indlæg.

Jeg bruger selv nr. 4 men jeg tænker egentlig ikke så meget over hvordan jeg starter. Oftest sætter jeg mig bare ned og skriver. Det er først på det seneste at jeg nogle gange har skrevet ting først og læst det igennem inden jeg lægger dem op men det er noget jeg kun lige er begyndt på og mere fordi jeg ikke ved om det er noget jeg vil fremvise eller noget som jeg er nødt til at læse noget ekstra omkring inden jeg offentlig gøre det.

DJGravatar Dianna Jensen 04 April 2013 03:11

Jeg bruger selv nr. 4. Jeg tænker ikke så meget over hvordan jeg starter. Oftest sætter jeg mig bare ned og skriver i worddokument og læser det igennem for evt. stavefejl mm.

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie