Bloglovin #WebAppReview

Kritik/anmeldelse af og/eller tanker om forskellige apps (applikationer) til forskellige styresystemer, web-apps (websites/mobil version af sites, som er designet som apps) og websites med app-agtige funktioner.

Bloglovin generelt


Generelt synes jeg bloglovin er en rigtig fin e-læser. Jeg kan godt lide, at den findes som hjemmeside / web-app, så det ikke er nødvendigt at downloade et program eller en app eller noget i den dur, for at kunne bruge det. Det betyder jo også, at der automatisk er synkronisering fra alle de maskiner man nu tilgår det fra - og automatisk backup af de blogs man følger. Med andre ord er man fri for at skal huske alle de blogs man følger - de ligger jo alle sammen lige der altid


Bloglovin (Web)


Jeg elsker det! Slut med at huske links på de forskellige blogs og overvåge for nye indlæg - i stedet kommer det alle sammen helt af sig selv i en fin strøm - og det med mulighed for at inddele i bunker som man har lyst til - fx. opdeler jeg selv efter typer som jeg finder det passende. Det er en rigtig rar funktion, og en af de vigtigste årsager til at jeg i sin tid hoppede over til bloglovin som bloglæser. Det, samt at læseren i browseren åbner indlæggene på deres blog, så man får hele designet og dermed den fulde oplevelse med


Bloglovin (Android App)


Meh... den virker, og jeg kan godt lide at hele bloggens design ikke bliver vist (sparer data), men jeg savner virkelig muligheden for indelingen i mapper/typer/kategorier/genre/andet fra websitet (som btw. er at finde i iOS appen!), da jeg følger mange blogs af forskellig type, og ikke altid er lige meget i humør til at læse dem alle. Nogle gange har jeg lyst til en bestemt type indlæg, men på appen får man kun de forskellige sites, hvilket er fint men bare ikke nok. Jeg bruger ikke funktioner som populærer post og top blogs, og kun søgefeltet en sjælden gang imellem.

Der er og så til tider problemer med load af billeder i indlægget, selvom de er vist før man får indlægget åbnet, hvilket virker lidt underligt og pirrer min utålmodighed.

Dertil er der noget bøvl med at komme tilbage til appen efter man har åbnet en blog i browseren... appen vil gerne reloade rigtig meget (hver gang) og forlader indlægget man var på før man får givet sit eventuelle like, hvilket er irriterende.

Men jeg elsker som nævnt også, at indlæggene bliver hentet uden design (selvom man så desværre undgår bloggens besøgstæller) så der bruges mindre data, og så designet bliver clean og lækkert og tilpasset de små devices... hvis ellers bloggens feed ikke slutter før indlægget. I bund og grund er det jo "bare" en feed-læser...


Bloglovin (iOS app)


Man kan se mappe-indelingen her, fedt! Til gengæld kan man ikke skifte mappe på den blog man følger, hvilket virker spøjst, men okay. Ligesom med android appen kan jeg rigtigt godt lide, at man ikke nødvendigvis henter hele designet, og dermed sparer data. Men... At åbne bloggen på nettet er bøvlet, da bloglovin appen følger iPhone/iOS's fetish med at alt skal have sin egen browser det skal åbens i først - og de deler ikke login oplysninger. Så kommentering, der i forvejen er bøvlet på mobil, bliver lige endnu en tand mere bølvet. For ikke at nævne, hvor meget man skal gå tilbage for at komme tilbage og læse de øvrige indlæg. Bøvlet.

Desuden er der for tiden et problem med at appen ikke længere tæller indlæggene ordentligt og jeg derfor kan blive ved med at se tomme blog-overskrifter, selvom der er kommet nye posts ... medmindre jeg lukker appen eller hele telefonen, hvilket dog er lidt bøvlet. Særligt fordi jeg også godt kan lide at have styr på tællingen generelt, så jeg kan hive lidt fra hver kategori, alt efter hvad jeg lyster, uden at læse det hele eller komme for langt bagud. Dvs. lukning af app'en hver gang.

Bloglovin (mobil version)


Den fungere stort set som iPhone appen med mulighed for at se grupperingerne og de individuelle blog feeds. Som i appen har man dog heller ikke mulighed for at ændre på grupperingen af de forskellige blogs, det skal man altså have det fulde website for, og linket til det fulde website fungere ikke i mobilversionen. En fordel i forhold til appen, er at den åbner de forskellige blogs på deres respektive sider og derved i egne designs, hvilket er godt, hvis det er designet ordentligt, men skidt, hvis ejeren ikke har tænkt på mobil design... Appen og mobil-versionen sammenlignet, er appen dog den mest stabile, og bruger sikkert også mindre data - den ville være mit valg.
Udgivet Wednesday d. 26. November 2014
2339 views

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie