Deep cleaning that stove

I går eftermiddags gik jeg i krig med at rengøre komfuret. Mere præcist så fik toppen en gang affedtning, hvorefter jeg fik øje på at siderne da egentlig også godt kunne trænge. Så jeg flyttede komfur/ovn, og H et mess der kom frem i lyset. Ew!


Fejebakke, støvsuger (og Fluff), gulvspand, sæbe og knofedt blev taget godt i brug, så der nu er nogenlunde fint deromme. I samme ombæring forsøgte jeg lige at gøre noget ved filteret i emhætten. Det var nok det sværeste, for man kan jo ikke komme helt ind og skrubbe, og uden stor balje er det svært at ligge i blød i sæbe eller kogende vand. For ja, jeg måtte indse at vandet vitterligt skulle være kogende for at fjerne fedtet. Men jeg fik da fjernet så meget at filteret nu ser fint ud nedefra. Resten af emhætten fik også en lille tur, så godt som muligt - og ydersiden af ovnen også i øvrigt. Med tandstikker hvor det var nødvendigt for at få fedtet ud. Faktisk mangler jeg bare selve ovnen for at de lille område er komplet. Jeg gruer
Udgivet Saturday d. 07. November 2015
3 comments and 1221 views

CleanNeatPretty

Comments

JHGravatar Jeanette Henriksen 08 November 2015 22:24

Sejt gået.. jeg fik også gjort rent der bagved for noget tid siden, men mest fordi jeg fik et andet komfur.
Filterne i min emhætte kan gå i opvaske maskinen, så det er en del lettere.
Men ellers må man jo tage det man kan nå og et god råd er flydende brun sæbe.. Det tager alt fedt.

Knus Jeanette

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 09 November 2015 07:18

Vi har ingen opvasker, så den går ikke her. Men brun sæbe kunne man selvfølgelig prøve at smøre den ind i, og så i en pose eller noget. Olie skulle også hjælpe på at fjerne fedtet. Men jeg fik den del af, så nu kan man i hvert fald ikke se det, før filteret bliver fyldt igen

IGravatar Ilhja 09 November 2015 17:21

Åh mind mig ikke om det! Jeg skal også snart i gang tror jeg men sejt gået

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie