Der røg dén kattefoder sæk

Wow, så er Fluffy faktisk snart ved at være igennem sin anden store pose killinge-foder! Det er ganske vist lidt i spanden endnu, men det er alligevel 10 kg! Jeg troede han ville være voksen, før han kom igennem

Der røg dén pose Royal Canin Kitten Maine Coon foder

Den første pose var killinge foder til normale små katte (og meget små fodderbidder), men efter vejledning i MaxiZoo, valgte vi i stedet at prøve denne variant, som er designet til store katte. At der specifikt står Maine Coon, sagde hun, betyder ikke så meget... det var bare at det var til store katte, og så vidt jeg ved kommer den Norske Skovkat, lige efter Maine Coon i størrelsesorden. Fluffy har i hvert fald en kampvægt på 4 kg nu, og pakken beskriver, at kattevægt på mellem 4-7 kg. for en voksen kat... og der passer Fluffen jo fint ind

Jeg kan også sagtens tilslutte det der står på pakken, det kunne sikkert også passe fint på Fluffy... fx:

Safe loong Growth
Kitten Maine Coon 36 er specielt tilpasset Maine Coon-killingens lange vækstfase med en optimal ernæringsmæssig profil og energiindhold. Biddrager til en vellykket udvikling af sin stærke knoglestruktur gennem et afpasset indhold af calcium, fosfor og vitamin D. Ekstra indhold af bestemte næringsstoffer til at fremme sunde led i vækstfaden.

Bidrager til at sikre sunde urinveje hos Main Coon Killingen.


Jeg blev lidt overrasket over at læse det med urinveje, det havde jeg ikke fået øje på før - kan ske man skulle læse sine pakker lidt bedre? Jeg tvivler dog på at det er nok til at gøre på for at han er blevet kastereret. Og jeg skal helt sikkert ikke opleve endnu en kat dø af nyresten og ødelagt lever, ikke hvis det kan udgåes med korrekt fodring!

Det ville dog være fedt, om man kunne finde en kastrat-blanding, der ligeledes er designet til store katte.. altså et lignende forder med lidt mindre næring i måske, og stoffer til opløsning af de letopløselige nyresten, men med samme størrelse, for det har nemlig en særlig funktion:

Speciel Large Jaw
I størelse og struktur er foderpillen "Malachite 9" specielt tilpasset Maine Coon-killingens store kæber, hvilket fremmer en god mundhygiejne.

Digestive function suppoert
Kitten Maine Coon 36 sikre en optimal fordøjelsessikkerhed.

Natural Defences
Bidrager til at styrke de naturlige forsvarsmekanismer hos Maine Coon-killingen.


Særligt det med tandhygiegnen var jeg nemlig glad for at opdage, at der er taget højde for, for det kan åbenbart være et stort problem for katte... og jeg var jo noget opmærksom på det, i forbindelse med hans tand-udskiftning. Desuden er pillerne et af hans yndlings jagt-lege. Der er selvfølgelig intet der kommer op og slår skrabe-pinden lige for tiden, men lige derefter kommer legen hvor jeg fyrer de store runde pille af sted hen over gulvet, med et smølfespark, og Fluffy gladeligt jagter, nedlægger og æder byttet

Det lader sig kun gøre fordi de er så store og runde. Nå, men nu må vi se, hvad det bliver. Under alle omstændigheder skal vi til at fodre mindre på ham, for lægen siger han er ved at blive tyk - eller rettere, at han meget hurtigt kan blive det.. men hvad skal jeg gøre, I like 'ehm Fluffy!

Et meget katte-teknisk indlæg, det håber jeg i kan leve med
Udgivet Friday d. 07. December 2012
3296 views

Fluffy Cats

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie