En klappekultur - misbrug af traditioner

Ej hvor jeg bare er, og bliver ved med at være, irriteret over skolemiljøets klappe-kultur. Den traditionelle måde at takke for en fantastisk opvisning, fx i et cirkus eller til en fed koncert, den anerkendelse der burde ligge i det at klappe - i en ordentlig applaust - den synes at være totalt forsvundet. Det er som en mekanik der pludselig går igang, som når en kukker i et kukkeur dukker op hvert time. Eller det virker faktisk snarer som sketchen 'Er det nu?'.
Hvis i ikke har set den, kan jeg lige kort beskrive: De som laver sketchen, sidder op en lang række på en stol. De har krydsede ben og stirre ned i en avis, ellers sker der intet. Så vender den første sig til den anden og spørger: "Er det nu?". Den anden stiller den næste i køen samme spørgsmål, osv. til spørgsmålet når frem til den sidste i flokken, der sender svaret tilbage "Nej, ik' endnu". Der går et øjeblik, før spørgsmålet "Er det nu" igen bliver sendt igennem rækken, og svaret "Nej, ik endnu" sendes tilbage. Da det er gjordt et par gange ryger spørgsmålet afsted igeng, men denne med svaret 'Ja, det er nu', og da svaret når til enden... skifter hele flokken på én gang ben.
Sådan virker klappekultren. Alle stirre afvendtende, og nærmest mentalt sender spørgsmålet til hinanden "Er det nu?" (er gruppen færdig med at fremlægge nu?). Og så snart der er en tilpads lang pause, bryder klapsalven ud - kejtet, halvhjertet og slasket. Folk stirre ud i luften med et tomt jeg-hører-ikke-efter blik, alt i mens deres arme som i en spastisk krampeagtig bevægelse får hænderne til at klaske imod hinanden - nærmest helt tilfældigt. Det virker nærmere som en hånlig gestus. Eller som et 'nu ringer klokken' agtigt tegn, på at fremlæggelsen endelig er slut. Det irritere mig.

Og nu vi er ved misbrugte traditioner (for jeg trænger bare til at dele mit synspunkt med nogen), så har vi en anden: Gaven.
En gave er en ting givet fra én til en anden, og samtidig et tegn på velvilje. Det er en symbolks venlig tanke i det at give gaven - gaven som ting betydder ikke så meget. Men den er givet i god mening, for at gøre modtageren glad. Og derfor skal modtageren også være glad for denne. Man kan ikke tillade sig at smide en gave ud, da den jo betyder noget helt bestemt.
- Derfor er det ALDELES forkert at forære nogen... SKRALD!! Det kan man ikke tillade sig - misbrug af tradition...
Udgivet Wednesday d. 20. May 2009
4 comments and 2521 views

Thoughts Tankespind MinMeningOm Skole Galde

Comments

IGravatar Ilhja 20 May 2009 18:32

Hvorfor skal man overhovedet klappe af et projekt? Den vinkel har jeg heller aldrig forstået.

Hvem har foræret dig skrald?

IGravatar Ilhja 20 May 2009 22:49

Så er det jo heller ingen gave

EGravatar Eeyorenyk 21 May 2009 11:53

Hejsa kære Linker

Eftersom at AshleyFan.dk snart ville stå over for en opdatering og et 1års jubilæum om et par måneder, er sidens fortsatte levetid taget op til overvejelse, sammen med brugerne. Det er desværre blevet til at AshleyFan.dk IKKE fortsætter og derfor vil lukke ned i løbet af den kommende tid.
Jeg har været meget glad for vores samarbejde i den tid det har varet, og har tilbudt alle andre linkere en plads på min private hjemmeside, www.cautious.dk, men da vi allerede linker dér, vil jeg bare bede dig om at slette linket til AshleyFan.dk.

Fortsat held og lykke med din side.

//Eeyore

LGravatar Lolomus 21 May 2009 17:06

^^ Det er da godt at kommentarsystemet stadig virker, ellers ville det jo være frygteligt! Dx
Du er også sat ind :3

~Lolomus

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie