Fødselsdag: Menu koordinering med få+små gryder til mange

I dag har det været min fødselsdag, og igen, ligesom at min dag først officielt (i min verden) startede, da jeg stod op i morges efter at have sovet, vil den først slutte når jeg går i seng igen. I min verden har jeg altså stadig fødselsdag

Som jeg skrev i indlægget før, følger der for en Guldfisk som mig, en del kompliceret tankespind med det at blive 22...

Så var det langt mindre kompliceret at have min familie (og sviger familie, og et enkelt medlem fra pap-familie) på besøg... selvom det krævede nogle koordinerings skills i køkkenet. Ser i, da Bilka & Co. havde deres Guldmærke kampagne med gryder, sparede vi sammen til en suppegryde, men den var desværre udsolgt da vi kom for at købe og ville først komme in-stock i det nye år, hvor rabbatten ikke længere var gældede ... yea right, selvfølgelig, lidt svins faktisk, men held og lykke med at få afsat den nye forsendelse så, jeg skal ikke nyde noget nu...

Meen, jeg kunne nu godt have brugt at have den gryde. For vi har kun 2... og den éne er en meget lille kasserolle, i hvert fald når man samligner den med brug til mad til 9 personer. Så det var faktisk kun den store, der var stor nok... Og så er det jo begrænset hvad mad man kan lave, hvis det hele skal være varmt på én gang. Så jeg tænkte det skulle være noget der skulle varmes i ovnen til sidst, for så ville det nemlig blive klar på samme tid jo.

Og siden jeg er fødselsdagsbarn (og jeg laver maden) må jeg bestemme hvad vi skal have, så jeg valgte en af mine livretter (og specialiteter): skinkepaste! Det krævede dog 1 kg. paste, kogt af to omgange i den store gryde... og efterfølgende en trippel portion sovs... også i den store gryde. Med en suppegryde kunne jeg have kogt pastaen der, og lavet sovsen i den store gyde samtidig, men så let skulle det ikke være. Jeg fik det dog lavet, det hele i samme gryde, og endda til tiden.

Og så var den lille kasserolle jo fri til at lave en portion dessert, og siden det stadig er mig der er fødelsdagsbarn (og lavede mad) valgte jeg at jeg ville have en portion chokolade mousse til dessert - og det var faktisk slet ikke så svært at lave, som jeg husker det. En kasserolle til at smelte chokolade, en lille skål til at piske æggehvide og en større en til flødeskum, og så bare vende det hele sammen. Faktisk ikke engang den voldsomme opvask. Opskriften kan findes i min kogebog (Chokolademousse (m.appelsin) - dog uden appelsin), hvis i selv vil prøve

Jeg overvejede lidt at lave den med citron i stedet for appelsin, men eftersom jeg ikke kunne finde nogen form for hverken chokolade eller chokolademousse (på nær lavet på hvid chokolade) som indeholder citron, lod jeg være... det kan jo være smagene slet ikke passer sammen?

Gæsterne synes godt om både hovedret og dessert, så det gjorde mig glad Men for nogles vedkommende var det jo også deres livret: Mad man ikke selv har lavet
Udgivet Sunday d. 06. January 2013
1612 views

Events Birthday Food Sukker

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie