Hulubulu og svampejagts resultatet

Det er længe siden jeg valgte at koble fra, der i Istanbul. Lidt for længe. Når der går så lange pauser mellem, får jeg jo næsten glemt hvordan man gør Så bliver det lige som så meget andet for tiden, noget som er svært at komme igang med / tage sig sammen til... selvom det er noget godt.

Jeg har så mange ting jeg gerne vil dele. Jeg har stadig billeder liggende fra Sverige, nu også en masse fra Istanbul. Men jeg er også bange for at komme til at lave en storm af billeder og indlæg lige på én gang, så de bliver til at drukne. Men hvordan får jeg dem så lige strukket ud på en pæn måde? Så bliver det igen svært at tage sig sammen til.. og imellemtiden går tiden jo videre, og der kommer nye til, suk.

Så for i dag vil jeg starte med at dele resultatet af søndagens svampejagt, som jeg i øvrigt også har billeder til. Vi fik plukket en lille portion svampe - meget lidt rørsvampe i forhold til sidst, men en fin lille portion kanteraller. Samlet set kun bundslanter i de to kurve, så vi delte så svigermor fik rørsvampene og mig og Emil kanterellerne til en kanterel mad

De blev pænt renset, skyllet og tørret og siden inddampet på panden med lidt smør - derefter tilsat fløde og lidt salt og pebber. Der var lige til en enkelt mad hver, og ser ikke så flot ud på billedet, men lækkert var det Og for at gøre et helt måltid ud af det lavede jeg dertil nogle af de baconsvøbte bønner som Flad Mave bogen anbefaler. Også lækkert! Og endelig fandt Emil en ingefær-øl (Crabbies) i køleskabet og lærte vist derved mig at drikke øl

Kantareller med fløde på brødKantareller med fløde på brød
Bønner i baconsvøbBønner i baconsvøb


Crabbies Øl, beklager fuldemandsbilledet - jeg fik altså kun én.Crabbies Øl, beklager fuldemandsbilledet - jeg fik altså kun én.

Udgivet Tuesday d. 29. September 2015
3 comments and 2681 views

Comments

JHGravatar Jeanette Henrikesen 01 October 2015 19:26

Jeg gad virkelig godt prøve på svampe-jagt, men tør ikke selv..

Mvh Jeanette

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 02 October 2015 06:29

Ueg ville bestemt heller ikke turde hvis ikke jeg havde én med som kendte noget til det. Vi tager kun dem der vi er helt sikre på at kunne kende som ufarlige, og ved den mindste tvivl hedder det: hellere en for lidt end for meget. De eneste svampe jeg kan udpege er således Karl-Johan og rør-svampe og nu også kantereller

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 02 October 2015 06:29

Ueg ville bestemt heller ikke turde hvis ikke jeg havde én med som kendte noget til det. Vi tager kun dem der vi er helt sikre på at kunne kende som ufarlige, og ved den mindste tvivl hedder det: hellere en for lidt end for meget. De eneste svampe jeg kan udpege er således Karl-Johan og rør-svampe og nu også kantereller

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie