Hvad er forskellen på body lotion, body cream og body butter?

Ligesom de fleste holder jeg jo statistik over bloggen, og af og til finder jeg det sjovt at se, hvad folk har søgt på, for at finde mig på google. Og nogle gange ærger det mig, hvis jeg kan se at en person har søgt på noget og ramt min side, men højest sandsynligt ikke fandt hvad de ledte efter. Den anden dag var det fx spørgsmålet "Hvad er forskellen coconut butter og coconut cream?" Jeg har selv undret mig over det samme engang - hvad er egentlig forskellen på en lotion, cream og en butter når man tænker indenfor fugtgivere? Her er hvad jeg har erfaret:

De fungere basalt set på samme måde. De er alle beregnet på at give fugt eller bevare fugten i huden. Den eneste forskel er faktisk konsistens: hvor meget væske er der tilføjet i produktet...

Body lotion, body cream og body butter - har ser i forskellen på konsistensen


Body Lotion
Lotion, som er meget tyndt, indeholder fx. meget væske. Det betyder dels at det har det med ikke at være så drøjt i brug - det er ikke så effektivt, men føles heller ikke så voldsomt tykt/fedtet på huden. Det arbsorberes typisk hurtigere.

Body Cream
Cream er lidt federe/tykkere og indeholder mindre væske. Der er altså typisk mere produkt i produktet, og mere effekt. Til gengæld føles det også af mere, når man kommer det på huden, og ikke alle er lige vild med fornemmelsen. Jeg bryder mig fx. ikke om følelsen af at være våd/indfedtet. Det arbsorberes ikke så let som lotion, men er til gengæld mere effektivt.

Body Butter
Butter tager cream et step videre. Det er meget tykt i konsistensen og indeholder ikke meget (hvis noget) ekstra væske. Konsistensen kan bedst (som produktet antyder) sammenlignes med en smør. Det er meget drøj i brug sammenlignet med cream og lotion. Det føles helt sikkert af mere på huden, og arbsorberes ikke så let, men efterlader til gengæld huden lækker blød bagefter. Konsistensen afhænger dog lidt af mærket. Jeg kan personligt bedst lide det rigtigt tykke smør, som fx Coconut Butter fra The Body Shop, eller en version fra Biologicals med Citrongræs og brun sukker jeg havde engang. Andre af The Body Shops Butters er mere vandede i det, og kan nærme sig en konsistens jeg snarere vil beskrive som en cream, fx. deres Mango Butter, som jeg også har haft. Omvendt kan nogle creamer dog også være så tykke, at konsistensen nærmer sig Smør i stedet for Cream.

Jeg håber min beskrivelse kan hjælpe nogle af jer

Disclaimer: Jeg er glad amatør uden nogen form for uddannelse indenfor makeup/hudpleje området. Jeg kan kun dele ud af min egen erfaring
Udgivet Saturday d. 20. April 2013
1 comment and 16291 views

Beauty PopularPost GoogleRequests

Comments

IMGravatar Ivar Madsen 03 January 2018 07:42

Takker for forklaringen på hvad body lotion er, du remte lige plet på mit spørgsmål :-)

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie