Hvad skal vi ha' til middag? Risengrød!

Risengrød... smørklatten smeltede ret hurtigt

Menu'en står på risengrød i aften, fordi... Det er julet, det smager godt, vi har ikke karate-træning og skal derfor ikke bekymre os om at det ligger tungt i maven, det er studiemad så det basker! Ca. 10 kr, så er der mad for to til 2-3 dage! Eller, det ved jeg faktisk ikke endnu, jeg har lavet hvad der svarer til 6 portioner, men vi har det sommetider med at spise liidt ekstra en bare én portion, så nu får vi se, hvor længe det holder

Opskriften var sådan set nem nok, jeg fulgte bare den der stod på pakken, og gangede op med halvanden:

4,75 dl vand
4,75 dl ris
1,5 L mælk
salt
smør og kanel-sukker

Hvis man vil undgå at det smager af... popcorn? Toastbrød? Hvad det nu lige var vi blev enige om, du fik det til at smage af, som hunden Valde sågar gerne ville have, ikke far? Men hvis man vil undgå dét, så skal man koge risen lidt med vand, før man kommer mælken i, så mælken ikke brænder på. Så tænker man "What, what!? Mælk er jo flydende, kan det brænde?" Det kan det åbenbart godt

Opskriften sagde noget i retningen af:
Kog vandet op
Drys ris i under omrøring og kog i 2 min.
Tilsæt mælken nøjes med lidt af gangen, foreslog min mor
... og lad det koge op under omrøring... igen, det her med at det kan brænde på
Når mælken koger, skal der log på, og så skal den stå og simre en 35-40 min. hvor man "ofte" rører rundt.

Hvad ofte betyder, ved jeg ikke - det er lidt lige som det med en "slant" og et "skvat" og hvad de nu ellers bruge af relative, udefinerbare termer i kogebøger. Men til information kan jeg sige at, nej, man kan ikke se når risengrøden koger. Eller mælken.. hvis den da koger. Jeg stod selv meget længe og rørte som en gal, fordi jeg ikke kunne se bobler, og var bange for at det skulle brande på.

Jeg søgte sågar på nettet, men kunne ikke finde noget der bekræftede min mistanke, så nu står det her. Det kan ikke ses, men hvis man slukker Em-hætten, kan man hører boblerne. Og så skal det bare koges, til grøden virker til at have den rigtige risengrød-agtige konsistens, eller til det begynder sætte sig på bunden. That's it! Nemt nok, men liidt tidskrævende. Særligt hvis man har en killing, der gerne vil bruge mellemtiden på at æde julepynten

Har i fået risengrød i år?
Udgivet Friday d. 07. December 2012
3506 views

Jul Events Food Fluffy Guide Opskrift Tips Foto Valde Pets

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie