Jarastavens vandring

Jeg er netop nu blevet færdig med 'Jarastavens Vandring', efter at have læst på serien i over et halvt år. Og jeg må indrømme, at bøgernes slutning gør mig skuffet. Det er som om de pludselig er blevet godt og grundigt trætte af historien og bare gerne vil have det overstået. Sådan føler man det også selv, når man læser det sidste, for seriens sidste bøger virker ikke så gennemførte som de første. Der er ofte tegn på hastværk. Og i slutningen gør de ganske enkelt rent bord, og fjerne så godt som alle velkendte karaktere - rub og stup. Skuffende. Slutningen virker så absurd og forhastet, at de nærmest kunne have udskiftet den med: "Så faldt de alle ud over en høj klippe... og så døde de". Øv!
Jeg tror jeg hermed har fundet ud af det største problem ved romanskrivning: Klimaks og afslutning. Hvordan man gør det spænnende, unden at være forhaste; gennemført, men ikke langtrukken, og sidst men ikke mindst: Fuldendt. Uendelig uden at være uafsluttet, og sluttet uden at være 'klippet midt over'.

Nogle temaer for serien: Forholdet mellem mand og kvinde, kønsroller, magtfordeling og heraki, kampen mellem det gode og det onde
Udgivet Saturday d. 28. February 2009
18 comments and 2982 views

Comments

RGravatar Rebecca 11 February 2009 09:49

MUHUHUHUHU. Du skulle lige til at sige dét! >:]

Haha, jes, jes. Jeg er nu ret godt tilfreds med designet.

Siri er bare en hovedperson der... blaaah! Jeg kunne ikke holde hende ud fra første side af i Vølvens datter. x____x

JA! Der sker altid et eller andet ondt i Jarastavens vandring. Jeg var ved at få flip over nr. 2! Den var virkelig grum... PUHA!

AGravatar Altair 11 February 2009 17:11

Hold da kæft mand, Gulde! Det er fandeme meget slik du har købt i Tyskland! (undskyld sproget)

Så meget slik køber jeg aldrig, når jeg er dernede (nok fordi jeg bor så tæt på).
Men har jeg ret når jeg siger, at du bor langt fra grænsen og du kun er der nede meget sjældent? For folk der bor ved grænsen, køber aldrig så meget!
Nu får jeg også lyst til at tage til Tyskland og købe slik!

GGravatar Gulde 11 February 2009 23:28

#1 Rebecca - Hvis du grimmede dig over 2'eren, så vær glad for at du ikke nåede til 5'eren - eller for den sags skyld 8 eller 9 - det er desideret voldtægt nu, ikke til at holde ud, grr!


#2 Altair - Jep, bor over 200 km fra grænsen, så grænsebutiksbesøg er kun sket 3 gange i mit 18-årige liv

RGravatar Rebecca 19 February 2009 00:26

Uhh.. =D Jeg har også været i Bazaren. Det var jeg, øhm, i sidste uge

SGravatar Sandra 22 February 2009 12:14

Kunne ikke få lov og skrive i din gæstebog, så nu prøver jeg her..

Hej, beklager jeg ikke har svaret dig på din mail, men har først lige set den nu, da jeg ikk bruger den mail så tit mere..

Tak for hjælpen ang. det med de tre links, det bliver rettet ;P

Og.. Så vil jeg meget gerne linke med dig ;P snupper dit link med nu, og sætter dig op

AGravatar Altair 22 February 2009 17:48

Hej

Skriver lige her, men jeg kan ikke skrive i din gæstebog.

Havde I en kiosk eller sådan noget på skolen, siden du solgte slik? Vi havde en købmand, som alle flittigt brugte.
Det ved jeg godt. Aner virkelig ikke hvor mange gange, min biologilærer har sagt, at BMI ikke tager højde for kropsbygning, så muskuløse faktisk kan få at vide de er overvægtige. Jeg gider bare ikke måle mit BMI mere, for jeg ved det er alt andet end godt.

Uh, nej da. Nogen gange lyder det godt i ens hoved, så optager man det og får ørepine af ens dårlige sangstemme. Jeg kan faktisk ikke acceptere, at min stemme er meget lysere end den er i mit hoved.

Mine drømme er både hverdagsagtige og fuld af eventyr. I går drømte jeg at et ukendt dyr, som kunne stå på to ben, sagde til mig at jeg skulle gætte hvad hannen af den art hed. Den sagde så navnet på arten og jeg kunne virkelig ikke høre hvad den sagde. Efter flere omgange hvor jeg ikke kunne høre den, hev jeg den op og brølede af den, at den skulle snakke højere! Men jeg fik aldrig at vide, hvad den slags hed. Damn.

- Altair

Ps. Det gør ikke noget.

SGravatar Simone 24 February 2009 13:02

Hahaha! Den forældre lov er bare genial! Den skal bruges når man selv får børn XD

SGravatar Simone 24 February 2009 23:03

Naah så er din fars sjovest ja XD haha!

AGravatar Altair 25 February 2009 15:24

Det var nu en god måde at tjene penge på, men alligevel ikke så godt, hvis man selv spiste en del af det. Var der ikke nogen købmand i nærheden af jer? Min efterskole var nærmest dem, som holdt landsbyens købmand kørende.

Jeg har også en pæn 'indre' stemme. Jeg synes hvert fald jeg synger bedre med den, end min virkelige stemme. Jeg lyder som om jeg har mega ondt i halsen eller at min stemme er i overgang!

Ja, min klasse indeholder et par fantastiske personligheder. Der er desuden én som kan få et hvert emne om på Socialdemokratiet! Virkelig! Og det er til at få spat af! Han er så besat af det parti, at hans dansk-historie projekt i 1.g, handlede om Socialdemokratiet!

- Altair

AGravatar Altair 26 February 2009 19:04

Mange tak, det er heldigvis kun en enkelt jeg mangler, som jeg skriver færdig om lidt.
9 afleveringer og SRO?! Det lyder til at være et mareridt! Hvordan overlevede du dog det? Man kan næppe have meget fritid, med så mange afleveringer!

Det er kun de ganske få succesfulde, som kan leve af det.
Men du har ret i, at alle de spændende job, ikke er sikre.

Det tror jeg ikke man kan, kun hvis man tager en uddannelse som frisør, kok, tømmer osv. De tager jo kun omkring tre år og man behøver ikke gå på gymnasiet. Men universitetet tager så lang tid, også selvom når man bliver bachelor (efter tre år) og holder nogle års pause inden man læser til kandidat. Det tager også lang tid. Og så har man mindre tid til at arbejde som det. Og der bliver taget et år fri fra arbejdet, når du er gravid. Kan godt forstå det tager tid at få en karriere som kvinde, men sådanne ting.

- Altair

AGravatar Altair 28 February 2009 14:26

Hej
Jeg er en tur rundt for at tjekke, om mine linkaftaler linker tilbage, og det gør du jo! Super.
God weekend.

- Altair

LGravatar Laura 28 February 2009 18:52

Woohoo, dejligt der er en der kan huske navnet.

Flot side forresten (selvom den ser lidt mærkelig ud i IE )

- Laura

(jeg havde lidt problemer med din gæstebog, så skrev bare her ;1234304906

tGravatar tumling 03 March 2009 20:14

Hej linker..
Jeg er lige på runde for at se om du linker hvilket du gør så alt er jo som det skal være

RGravatar Rikke 03 March 2009 20:35

Kære deltager

Så er vinderne for Februar måned fundet i hhv. Månedens hjemmeside, design og blog.

I alle kategorierne var det: www.jzz.dk der vandt - tillykke til ham !
Udover 1.pladsen skal i huske der også er 2. og 3. plads, så smut ind og hent jeres adward og evt. deltag i endnu en omgang månedens hjemmeside, design og/eller blog..

Tak for jeres deltagelse!

Rikke
Rikkesverden.dk

FGravatar Fidla 03 March 2009 21:43

Uha ja! Men nu er det sådan at min mor er læge, så har nok en anden holdning til det.. Hun siger faktisk at det er godt at give lyd når der er noget der gør ondt, for så flytter man smerten til et andet sted i hjernen, og det er ikke så slemt, eller sådan noget

Jeg er ikke så god til det med at skrive romaner, men jeg er fuldstændig enig med dig i at det er svært at slutte og lave klimaks i en historie (i mit tilfælde stile) . Jeg plejer bare og skrive, men jeg kommer ikke rigtig nogle vegne ^^
God fornøjelse med skriveriet, og håber at du får nogle gode idéer
Knus fra Fidla
Ps. Tak for rosen ang. layoutet. Er enig med dig i den skrigende farve, men samtidig er det dejligt fordi man bliver glad af den
Dit design er også super lækkert Dejligt med noget nyt

FGravatar Fidla 03 March 2009 22:08

Nej nej.. ingen misforståelser:
Du skrev at du selv syntes at det var svært at skrive klimaks og udtoning, og så skrev jeg held og lykke med at få det skrevet

Og jeg syntes at hele den tur med at blive vaccineret gør ondt. Jeg har nu et blåt mærke på armen og kan nu ikke klare når der er nogle der stryger mig over armen

FGravatar Fidla 04 March 2009 18:05

Tak
Vi var med klassen til en forskermesse, og der var en stand hvor man kunne måle sit blodsukkerindhold ved at stikke sig i fingeren (som du).. Jeg turde det godt nok ikke

FGravatar Fidla 05 March 2009 15:52

Jeg ved ikke om det er en fejl, eller meningen, eller om du ikke vidste det, men Prinsesse eller ej (filmen) hedder Princess Diares på engelsk.
Der står nemlig:
Shut up and listen
(Princess or not)

Ville bare lige nævne det ^^
Knus fra Fidla
Ps. Det mest lofiske ville være hvis filmen hed Princess or not på engels123445401234454040

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie