Kassettebånd til mp3

En stor del af mit projekt med at digitalisere (rydde ud, og skrumpe ned, backup og brandsikring) har været at scanne papirer. Det var forholdsvis nemt og billigt, men tog dog en pæn masse tid. Det samme at digitalisere (fotografere) gamle scraps og dimser der fremprovokere søde og sjove små minder for mig. En del af projektet jeg dog endnu ikke har gjort fremskridt med, er digitalisering af gamle kassette bånd (VHS'er og CD'er, vel snart også DVD'er hvad bliver det næste...) Vi har specielt haft 3 gamle bånd som vi genre ville have fat i en ny version, men den ene har desværre vist sig ikke at være til at generhverve sig i nyere format. Det bånd vi i særlig grad bøvler med er "24 julekalender historier for børn fortalt af Otto i »Det Gamle Kransebinderi«".Otto's Julehistorier - Alle 24 afsnit


Kassette 1, Side A: 1. Otto's Kæledyr, 2. Nissen der hadede sne, 3. Guldringen, 4. Grissepylle, 5. Klokkeren og kirkerotten, 6. Kæmpenissen, 7. Da nisserne tog på Juleudstilling. Side B: 8. Nissen i det gamle bryghus, 9. Dådyrene og den halte skovnisse, 10. Blodpølserne der forsvandt, 11. Nissen der havde høfeber, 12. Den gnavne gartner
Kassette 2, Side A: 13. Rullekonens trækvogn, 14. Da nissefar fik tandpine, 15. Brønden der løb tør, 16. Tobias og skovnissen, 17. Stalddrengen, nissen og julebukken, 18. Flaskeposten. Side B: 19. Nissen der havde hikke, 20. Da skovtrolden kom på glatis, 21. Den grådige nissepige, 22. Den nysgerrige nisse, 23. Hvordan Rudolf fik sin røde tud, 24. Spøgelset i sneen.Vi har hørt disse kassettebånd troligt hver morgen i December siden jeg var helt lille - og det er altså bare noget af det hyggeligste! Så fine, søde små fortællinger - og den omsluttende historie om Otto og pigerne i krænsebinderiet er bare kirsebær på toppen.

Desværre findes fortællingerne ikke på CD (ellers var de købt asap!). Nogen vil måske nok pege på samlingen med de 200 julesange, men dels indeholder den kun et par stykker, og dels er kalender nedtællingen og dem omkringliggende fortælling skåret fra. Det er bare ikke det samme.Så jeg drømmer om at gøre båndene digitale. Og jeg ved at det kan lade sig gøre, for det er lykkedes for Camilla (hvis indlæg's kommentarer i øvrigt bekræftede at jeg langt fra er alene i min søgen og villighed til at kaste penge efter en digital kopi - for ikke at nævne denne Jubii debat). Der findes også flere services hvor man kan lege folk til at overspille indhold fra bånd og andre forældede medier til en digital version. Fx gennem Videokopi der blandt andet har indlevering ved FotoCare i Holstebro. Lovende. Bortset fra at de selvfølgelig skal overholde gældende (opretshav) lovgivning og derved ikke kan lave en kopi til mig af andet mine egne hjemmelavede bånd (videoer, billeder osv). Øv.

Så vidt jeg har forstået, må jeg dog gerne lave en kopi til mig selv (jeg kan bare ikke hyre andre til at gøre det, og kan selvfølgelig heller ikke give kopien væk).. men det kræver altså, at jeg har det rigtige udstyr. Altså en konverteringsmaskine som denne fra Coolstuff (Cassette to MP3 Converter), som kan afspille båndet og samtidig trylle lyden ind på en computer i mp3 format. Anbefalingerne var bare ikke helt super for den billige model derfra, så det ved jeg ikke helt, om jeg tør satse på. At det er billigt plastik har jo ikke nødvendigvis nogen negativ indflydelse, men flere sagde at maskinen knap kunne trække båndet rundt, og at lydkvalitet og tempo derfor blev af noget varieret resultat. Hmm... Alternativt kan jeg se der findes et norsk apparat, Plexgear Soundsaver, som ser ud til at matche den Camilla brugte i sit vist vellykkede eksperiment. Men den koster jo lidt mere, og skal sendes lidt længere. Og i virkeligeheden drejer det sig jo kun om de 2 kassettebånd. Så virker det også tvivlsomt at kaste så meget efter apparatet, som jeg jo så skal satse på at få solgt bagefter... Det ville dog vare skønt hvis man kunne have lejet apparatet (uden arbejdskraft), så det havde kunne lade sig gøre...

Man kan dog vist også (if. WikiHow, CNET, alternativ med NCH Wawepad program og fagbladet3F, som også har mere om lyd) gøre det ved hjælp af en almindelig (god) kassette-båndafspiller, et kabel til at forbinde lyden ind i computeren, og et lydoptagelses program som fx Audacity, der også er det program som følger med CoolStuff apperatet. Det bliver nok den løsning jeg vil forsøge mig med. Også lidt fordi jeg er bange for at komme til at skade de gamle bånd inden de kan redes.
Udgivet Wednesday d. 04. November 2015
20 comments and 7007 views

Declutter Digitalize

Comments

RGravatar René 06 November 2015 17:33

Gid man kunne få en kopi, søger og søger

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 07 November 2015 17:45

Enig. Mine eksperimenter har dog indtil nu slået fejl - min gamle båndafspiller er i stykker, så jeg er på jagt efter en ny.

RGravatar Runa 22 August 2016 21:56

Fandt du en løsning på båndoverførelsen?
Jeg ville give min højre arm for at få fat i de to kassettebånd. Hvis du har fået overført dem til din computer kunne jeg måske købe båndene af dig??
Har forgæves forsøgt i mange år at genskaffe mig ottos julefortællinger, men uden succes. Jeg ved at hele min familie ville besvime af glæde hvis vi kunne få otto tilbage i december!

De bedste hilsner
Runa

TGravatar Trine 08 September 2016 19:24

Vi har båndene men mine piger har hørt dem helt i stykker. De blev spillet hver aften i et år og nu er de gået i båndsalat. De er så kede af det (som i MEGET kede af det), og jeg ville som Runa give meget for at låne/købe båndene af dig..Det ville betyde gode aftener igen hos os, da de som sagt høres året rundt som godnathistorier og ikke kun til jul.Mange hilsnerTrine

RFGravatar Rie Frank 19 November 2016 20:32

HejMin søster og jeg siddet netop og snakker om at vi hørte Ottos Julefortællinger som børn. Kan vi mon låne den? Mvh Rie

TGravatar Tina 10 December 2016 12:50

Min søn fylder 18 i morgen. Han har ledt og ledt efter denne historie, som han hørte ÅRET RUNDT i flere år af sin barndom. Først røg det ene og så det andet bånd. Slidt op. Det ville være en skøn gave at give ham nu hvor han træder ud af barndommen. Er det muligt at købe bånd, filer eller kopier af dig?

JSGravatar Jeppe Sehested 02 January 2017 15:36

Hej. Jeg har ledt efter de fortællinger uden helt at kunne huske hvad det helt var. Jeg vil virkelig gerne købe både en digital og en kopi på bånd hvis der er mulighed for det?

MLGravatar Maja Lyager 09 July 2017 21:47

Jeg hørte disse historier året rundt da jeg var barn! Jeg ville elske at høre dem igen! Er der mulighed for at købe en indspilning?

VGravatar Vibeke 16 November 2017 10:10

Jeg har Båndene, men de har det ikke for godt, nogle der har fundet dem digitalt eller fundet en løsning.

ilGravatar inge helmuth larsen 14 December 2017 14:06

hvis en løsning er fundet ville jeg også blive glad for at betale mig fra at få et kopi - vi har søgt og søgt i 6 år for at finde den - mine børn hørte den og vores bånd er forsvundet - så hvis jeg kunne få et kopi ville min datter simpelthen være ovenud lykkelig - det var så super hyggeligt at lytte til de historier - smiler - Inge

ilGravatar inge helmuth larsen 14 December 2017 14:28

kan ikke se min hilsen til dig - men ville blive rigtig glad hvis jeg kunne få et kopi - smiler - Inge

KGravatar Kristine 20 December 2017 16:59

Jeg vil frygtelig gerne også købe indspilningen af dig?? Vh Kristine

UDGravatar Universal Music Denmark 05 June 2018 10:52

Jeg kan læse at denne her er meget efterspurgt, jeg er derfor glad for at kunne skrive at vi er ved at være færdige med at digitalisere dem - så om alt går vel, så er alle 24 historier oppe digitalt på alle portaler i november måned 2018. Rigtig god lytter... :-)

SGravatar Salli 01 August 2018 18:37

Hvilke digitale portaler kommer de helt specifikt på?

Hilsen en meget glad pige

MLGravatar Maja L. 10 September 2018 12:59

Har lige mailet med Universal. Historierne bliver udgivet på både Spotify, youSee Musik/Telmore Musik, Tidal, Deezer, Google Play, Apple Music og iTunes i midten af november!

MLGravatar Maja L. 17 November 2018 10:22

Hej alle! Hvis i søger på Finn Hviid Bredahl på Spotify kommer julekalenderen frem! Det bliver en god jul i år!

HGravatar Heidi 18 November 2018 21:53

Jeg kan ikke finde dem på hverken iTunes eller Spotify?

Nogen der ved hvor de kan findes?

MGravatar Mads 02 December 2018 21:35

Noget nyt?

JkGravatar Jesper kortsen 17 July 2019 22:09

Hej med jer.. jeg tænkte på om der var nogen af jer der stadigt har de kasette bånd og om de nogen lunde virker fordi.. så ville jeg gerne bede jer om hjælp til at dele alle historierne med mig på skrift som var det en bog.. på den måde ment hvis muligt at nogen kunne høre båndene igennem og skrive alt ned som der bliver sagt igennem historierne og sende det til mig på min email som hedder jesperkortsen@gmail.com grunden til min denne efterspørgsel er fordi jeg godt kunne tænke mig at lave en række youtube video'er for famillier men mest for børn hvor jeg fortæller en jule historie for hver dag og jeg ved ligesom jeg at de historier der var på det bånd var super hyggelige og det må og skal bare bevares håber i kan hjælpe mig

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie