Kontaktlinserne får en chance til

Kontaktlinser


Okay, så jeg har besluttet mig for at give disse hersens kontaktlinser en chance til. Det er efterhånden nogle år siden jeg sidst forsøgte mig, men opdagede at jeg grundet min mystagnus så bedre uden end med. Eller også det faktum at optikeren dengang (det var da Vision, som jeg bruger nu, hed Bonshak - eller hvordan det nu staves) valgte at give mig linser med ens styrke da de var "lettere" at have med at gøre, fordi man så ikke skulle koncentrere sig om hvad der var højre og venstre. Optikeren her var også på nippet til at tage det valg, men blev hindret af det faktum at han ikke havde linser hjemme til det. Enhvidere var de linser jeg prøvede denne gang ikke en-dags linser som sidst men månedslinser af et ny-udviklet materiale der indeholder silikone, og som er åndbare, sådan at ilten fra luften kan trænge igennem, og hornhinden kan få den ilt den skal have. Linserne her dækker hornhinden helt, så man kan lige spotte dem i det hvide i øjet, men det skal jeg nok vise jer i morgen
Jeg skal også nok forklare for eventuele karatedommere hvad forskellen mellem såkaldte "bløde" og "hårde" kontaktlinser... vi har haft det morsommeligt ved at forestille os hvordan man skulle mærke efter om linserne er "bløde nok" til at man må stille op med dem på til stævnekamp.

Men altså, jeg synes det gik rimeligt godt - optikeren fik lov at sætte dem i (det var nemmest), men fordi jeg som sagt har gjort forsøget før, kunne vi springe over lektioner i hvordan man propper tingesten i øjet og hiver den ud igen (det lyder voldsomt, men sådan virkede det også på mig, øjet er jo en følsom tingest). Jeg burde oven i købet have fordel eftersom mine lange vipper ofte falder ud og ind i mit øje, så jeg har måtte fjerne dem ud derfra igen - så jeg har altså haft en del erfaring med at stikke fingeren ind i øjet. Apropos mine øjenvipper i øvrigt, så var han ved at komme i kambolage (staves?) med mine øjenvipper da han skulle forsøge at indføre linsen i øjet... eller på øjet... og så ville man vel i grunden kalde det påføre, hehe. For slet ikke at begynde på hvordan det pludslig stod et yndligt vandfald ud fra mine glugger. Mine øjne har haft god tid til at blive følsomme. Jeg skulle så ud og gå en ti minutters tid for lige at trække lidt luft (så mine linser kunne falde på plads, få lidt ilt og jeg havde tid til at vænne mig til dem), og selv det synes at genere mine øjne. Jeg tror aldrig jeg har tænkt over hvor vindskræmende sådan et par briller i grunden er.

Vi tog en test på mine øjne igen da jeg kom tilbage, og jeg ser ikke helt så skabt som jeg burde, men det skyldes at linsen ikke passer præcist. Ser i, jeg har to forskellige styrker, 1,75 på det ene og 1,5 på det andet... om det er plus eller minus husker jeg ikke, men jeg vil gætte på at sidstnævnte er mit venstre øje, da det er det som ser dårligst, forklaring følger. Jeg har nemlig på samme tid en bygningsfejl i 1,5 øjet, og man laver åbenbart ikke linser der korigere for bygningsfejl som andet en 1,75, hvor mærkeligt det end måtte lyde. Så jeg har valget mellem at gå på i styrke og tage hensyn til min bygningsfejl, eller få den rigtige styrke men uden korigering for bygningsfejl. Det sidste var lettest, så den snuppede jeg.

Det var i øvrigt ganske morsomt at tolke bogstavtavlerne, mit højre øje fungere ret godt så jeg kunne så nogenlunde læse alt på tavlen med den alene, selvom mit mystagnus forsøgte at trænge igennem. På mit venstre øje var den imidlertid helt galt når man fjernede den højre - det hele blev uskarpt og flakkende (hvilket er grunden til at jeg tror det er den med bygningsfejlen - det har i al fald altid været den med de værste mystagnus udslag). Jeg skulle for det første have forstørret bogstaverne, og for det andet kunne jeg ikke fokusere længe nok til at læse noget som helst, så mit svar til ham blev at "Hvis jeg havde tid til at fokusere kunne jeg nok godt tyde den øverste linje". Meget dårligt. Linserne bliver i hvert fald ikke mit valgt til bog-studier og nat-kørsel. De passer ikke helt så jeg ser liiidt sløret, og får liiidt ømme øjen efter nogen tid. Men måske jeg vender mig til det.

Som det sidste vil jeg lige nævne en sidste synsprøve jeg gik igennem, fordi jeg ikke husker at have set den før. Der var et billede som var delt op i to lige halve, den ene i rød (venstre) og den anden i grøn (højre). Der nogle sorte bogstaver i farven, blandt andet et stort 8-tal (ja, det var jo så et tal, men resten var bogstaver) og så en række med mindre bogstaver over og under den. Han ændrede på glaslinserne i den der "er det bedst sådan her eller sådan her, 1 eller 2"-maskine og spurgte mig så hvad der var skarpest men jeg synes faktisk altid det var den røde, selvom de nærmedes sig hinanden ret godt til sidst.

Nå, men jeg vil slutte nu inden i falder lige så meget i søvn som Emil er det
Udgivet Friday d. 26. August 2011
2067 views

Karate

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie