Lille uheld...

Jah, som Ilhja så kvikt har bemærket:

"Hva', er du blevet hacket eller noget? Du mangler en del blogs."

Kunne man godt sige, at jeg har haft besøg af en lille hacker... men... Ehm.. ser i... problemet er bare at jeg godt ved hvem hackeren er og... *host host*

Ja ja, okay, jeg er genial og har hacket mig selv!

"Hvordan det?" tænker du sikkert? Jo, jeg var igang med at opsætte en ny del af mit system, til at rette og slette i kommentarer (hvis folk fx er sluppet afsted med at bruge en mail-adresse som website-link, eller hvis kommentaren fejlagtigt bliver smidt på som blog-kommentar, selvom den hørte til i gæstebogen og omvendt).

Dvs. jeg er inde og afprøve nye ting med mine databaser, for når man retter en database, så sletter man faktisk hele lortet, og skriver det ind igen (altså, det gør websiden automatisk, også hver gang der bliver smidt en ny kommentar). Det er farligt, for hvis der går noget galt, er det hele jo væk, og så er det bare ærgerligt. Derfor plejer jeg tage backups af mine databaser før jeg begynder at rode med sådan noget. Og jeg havde da også en lille stemme som prikkede mig på skulderen og hviskede: "Burde du ikke tage en sikkerhedskopi af bloggen? Bare for en sikkerheds skyld? Hvis der nu skulle gå noget galt? Det ville være så ærgerligt!" Jeg skulle have lyttet til de kloge ord, men det gjorde jeg bare ikke. I stedet tænkte jeg blot, "jamen det var jo ikke så længe siden sidst, så det er jo bare et par stykker, og i øvrigt skal jeg jo slet ikke ind og rode med blog-databasen, men med besked-databasen, så jeg tager lige en sikkerhedskopi af den". Og det gjorde jeg så.

Alt det ville som nævnt, heller ikke være forkert, og der ville ikke have været noget galt, hvis jeg så bare havde gjort det ordentligt og lige kigget ordetligt efter. For da jeg retter i koden, hvilken database der skal kunne åbens, kopiere jeg den første data variablen fra settings-filen, som jeg får øje på, uden at kigge nærmere, smider den ind, og afprøver systemet. Umiddelbart ser det også fint ud, til jeg så slår op på forsiden af hjemmesiden, og får et chok! Jeg går tilbage til rette-filen og kigger nu endelig ordentlig på data variablen. Og læser til min skræk "$blog_data" - Nooooooooo!

De 5 første indlæg kunne dog redes ved at slå browseren til at gå "offline" og åbne bloggen, hvor de 5 første indlæg ganske rigtigt var endnu. Så ud af de 15 indlæg der ikke var backuppet på Linda var de altså kun de 10 der gik rigtigt tabt. Og da jeg kan se titlerne på min offline åbnede admin-blog-side samt unix tiderne, kan jeg altså muligvis rekonstruere nogle af de andre også, idet jeg kan se at 2 er video-logs, 1 er et billede, 1 er nogle youtube musik-videoer og 1 er en liste, så burde det være muligt at genskabe i hvert fald 5 næsten perfekt, og så må jeg se hvad jeg har liggende til de andre...

Og hvad har vi så lært idag Gulde?
Når stemmen foreslår jeg skal lave en sikkerhedskopi, så gør jeg det
Udgivet Tuesday d. 23. February 2010
7 comments and 2944 views

Comments

IGravatar Ilhja 23 February 2010 20:26

Træls, men ja...den der backup. Har også lavet den fejl et par gange, har endda kommet til at slettet et helt forum. SÅdan noget er bare pinligt.

IGravatar Ilhja 23 February 2010 20:27

Og så er det I L H J A og ikke I H L J A -.-'

GGravatar Gulde 23 February 2010 22:01

Oh, me sorry, me not mean to!

Hurtig tastefejl ^^" For ved jo egetlig godt hvordan det staves, og det er rettet nu

Og det er lykkedes mig at slette blog-databasen en gang før, men takket være offline-versionen af blog-arkivet kunne redde alle blogs.

Og kan det passe det var It-Chicks der røg sig en tur engang?

IGravatar Ilhja 23 February 2010 22:10

Det var ikke mig! Men jo tror vist nok at der skete et eller andet en gang men det var før jeg blev admin(hvis jeg husker rigtig).
Jeg sørger for alt det tekniske på et forældre forum hvor det kikset for mig engang.

Du plejer at få det rigtig så det overrasket mig lidt^^ Men mange kalder mig for Ihlja første gang de staver mit navn

GGravatar Gulde 23 February 2010 22:20

Jeg plejer også gå ret meget op i at udtale navne rigtigt, og skrive navne, så de læses som jeg ønsker de skal udtales (det er det skønne ved fantasy agtige navne ^^). Og jeg elsker bare lyden af dit navn h'et sætter ligesom et ekstra hvæs ind, og synes det passer godt til betydningen, styrke (jo jo, jeg kan stadig huske det )

IGravatar Ilhja 23 February 2010 22:22

Så er det ikke nu jeg skal sige at det skal udtales som d? På oldmohelsk bliver h altid udtalt som et d^^ Eller næsten, opdaget lige et problemet med den regel...damn hader grammatik.

BTW elsker at du er begyndt at gøre det samme som mig. Meget nemmere at fører en "samtale"

GGravatar Gulde 23 February 2010 22:40

Åh ja, så kan jeg jo tumle med det et stykke tid *mumler for sig selv* "Ildja"? Hmm... lyder ikke helt rigtigt i mine ører Desuden lyder oldmohelsk lidt som tysk: "det her gælder så altid for sådan og sådan... Uuuundtagen hvis.." Jaja, der må vel være nogle undtagelser til at bekræfte reglen (man siger vist noget i den retning )

Går derudover ud fra at "det samme som mig" er at poste på både ens egen side samt den andens? Jah, det er meget mere praktisk - og man kan ligesom gå tilbage og se samtalen siden hen. Jeg er typen der godt kan lide at "konservere" min webaktivitet, hvis man kan sige det sådan, altså gemme det jeg laver og skriver (også derfor det går mig sådan på når jeg kommer til at slette mine blogs G1:.

Jeg ved egentlig ikke om jeg har det fra dig af, denne måde at føre samtale, umiddelbart ville jeg sige nej, men den menneskelige hjerne er jo forunderlig, så jeg kan sagtens have kommet på iddén, glemt den, og så husket den igen og bildt mig ind jeg selv har fundet på det - sjovt ikke?

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie