More mobile paranoia

Så er vi på den igen. Jeg svinger mellem en god gang digital paranoia, og efterfølgende at glemme det lidt igen, til en ny kilde blæser gløderne op i brand igen. I dag blev det så TV2 programmet "Når mobilen ta'r magten" der satte gang i møllen igen. I den episode jeg stødte på bliver en flok unge it-eksperter bliver sat til at udvikle en hurtig lille app, en lommelygte, der tilfældigvis deler nogle af de samme tilladelser som Facebook, Messenger og et hav af andre "uskyldige" gratis apps. Adgang til samtlige SMS'er, billeder samt i øvrigt GPS og kamera og mikrofon, der kan slåes til som det passer udvikleren og optage og transmittere det hele. Overvågning... yderst creepy og/men desværre helt lovligt. Det var ... med blandede følelser at observere test-personerne klikke ja helt uden skrupler eller tid til at observere hvor meget af deres sjæl de sælger med det lille klik. Og efterfølgende at se deres realtion når de blev konfronteret med, på en anden mands computer, præcist hvad der blev givet adgang til... Samtlige dine beskeder, billeder og udvalgt overvågning downloaded til fremmedes evige ege. Adder. For slet ikke at nævne politikernes ærkendelse af hvordan det giver adgang til viden fra fortrolige møder.

Vores lovgivning på området er desværre dybt forældet - fra 1995 tror jeg programmet nævnte. De nævnte i programmet meget iPhones i forbindelse med hvordan man slår tilladelser og adgang fra. Det er desværre ikke de forskellige korrupte apps der er problemet, men styresystemerne. Og her er iOS langt foran, i forhold til android. Her har du kun én mulighed. Pistolen for panden, vil du have den eller ej. Det er jo helt gak. Men eftersom android er Google, og Google lever lige så meget af data og reklamer som Facebook, kommer vi nok ikke til at opleve frivillig omstilling. Den fejlagtig efterladte funktion som gav mulighed for at lalde tilæadelserne tilbage blev jo også hurtigt fjernet igen, straks den blev opdaget. Øv.

Så står vi tilbage med lovgivning som den sidste mulighed. Vi fik jo gennemført det dér fejlskud af en Cookies-Lovgivning - kunne vi så ikke også få en update på krav for ret til privatliv, også indenfor data. Giv os muligheden for at vælge fra? Der må vel kunne findes en anden form for betaling for "gratis" ydelser end vores sjæl og retten til vores første-fødte
Udgivet Thursday d. 27. August 2015
4 comments and 1634 views

DarkData Tech

Comments

JHGravatar Jeanette Henriksen 27 August 2015 22:38

Jeg så også lige tv og ja det er skræmmende.. Jeg er glad for at jeg er en af dem der i forvejen holder godt øje.. Jeg tror faktisk ikke at vi kan undgå at dele vores private oplysninger længere.. så skal man slette alle apps.. Håber virkelig at der kommer noget ny lovgivning på det her område..

Knus <3

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 27 August 2015 23:04

Det er jo lige det. Men selvom der ikke et meget at gøre lige nu, så er vi nød til at råbe op. Ellers acceptere vi bare stiltiende vores nye DDR samfund

IGravatar Ilhja 28 August 2015 12:55

Ja det er altid skræmmende. Og der er også en del apps som jeg ikke installere pga hvad de vil have adgang til.

JIGravatar Janni "Gulde" Iversen 04 October 2015 17:54

Ja... det er helt fjollet. De danske apps er for det meste høflige, men vi har også nogle der søger om unødvendige ting. DR's tv app gør ikke, men radio appen vil have billed/lager adgang?

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie