More Paris related thoughs

Det var slet ikke meningen det skulle "fylde" så meget (men helt ærligt er det nu heller ikke det der fylder mest... I've got stuff going on...) Men siden har jeg haft flere tanker relateret til ISIL og krisen i Paris...


The Minimalists ramte lidt et ømt punkt med Joshuas indlæg, basseret på en kommentar inspireret af Paris tragedien, og Anthony Jeselniks komiske men dog også seriøse kommentar:

When something horrible happens, everybody runs to social media and writes the exact same thing: 'My thoughts and prayers are with the victims.' Do you know what that's worth? Fucking nothing. Less than nothing. You aren't giving any of your time, your money, or even your compassion. All you′re saying is, 'Don′t forget about me today.'


Jeg tror de fleste bloggere er slemme til at lave den... sådan, generelt med alt, ikke bare krise relateret, hehe. Men forskellen nu, er at vi nu er så mange bloggere, og at alle generelt har et socialt medie. Så nu er uvaner som disse ikke længere begrænset til bloggere, det er alle. Lige som nogle af kommentarerne fra Youtuberne på React videoen "Porn playing at Target". Når der sker noget uvandt i dag hive ALLE mobilerne frem.

Anthony Jeselniks og hans "The Jeselnik Offensive" kan i øvrigt anbefales. Det er jo nærmest et slags udenlandsk Dybvaaaaad!


*En anden ting (video), jeg stødte på på Facebook, som ret godt rammer den der uldne mavefornemmelse jeg havde i forhold til de der profil-billeder.

ISIL is Weak

Waleed talks about how we can stop ISIL #TheProjectTVWritten by Waleed and Tom Whitty (@twhittyer)

Opslået af The Project på 16. november 2015


*Og endelig: I radioen påpeger Rune Klan at vi efter angrebene i Paris har lagt blomster ved Ambassaden. Men som han så citere/gengiver at en anden har sagt (var det hans far?): Der døde 240 mennesker i et fly i Rusland for nyligt... hvorfor lagde vi ikke nogen blomster for dem?

Det er jo en uhyggelig pointe, for geografisk skulle vi åbenbart ligge tættere på Rusland end Paris...

Det er som med de velgørende organisationer med mediedækning herhjemme. Støt Hjertet, Støt Brysterne, Knæk Cancer for lige at nævne dem der først dukker op (sikkert fordi de har stort budget til reklame ud af donationerne)... Det er dem der bliver nævnt - men er dem der ikke bliver nævnt så mindre vigtige? Er sclerose mindre forfærdeligt en cancer?

Kan vi tillade os at "vælge og vrage" på den måde. 200 mennesker døde burde jo være lige slemt, om de er født i Rusland, Frankrig eller et land i Afrika?
Udgivet Tuesday d. 17. November 2015
1 comment and 10743 views

Comments

IGravatar Ilhja 28 November 2015 14:41

Medierne bestemmer hvem vi skal holde med og hvem vi skal frygte. Frankrig ligner mere os end Rusland, det hænger sammen med flere ting som at de har oplevet en anden økonomisk og kulturel opvækst end vi har (den gang de var Soviet) og de ser meget anderledes på ting som menneskerttigheder, især indenfor homoseksuelle. Hvor vi ligner mere franskmænd.

Jeg har altid været imod at ændre mit profilbillede til et lands flag, jeg har aldrig kunne forklare det men The Minimalists ramte 100% rigtig. Det var præcis det jeg følte.

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie