Overvejelse: Offentlig eller privat blogger?

Som jeg sad og hyggesurfede faldt jeg netop over et indlæg hos Ilhja, et respons på et indlæg skrevet for et par dage siden af Anja med titlen "Offentlig eller privat blogger?"

Et indteressant indlæg, og faktisk et emne jeg selv spekulere over ret tit efterhånden. Og i denne sag ville jeg, som sædvanligt, placere mig et sted midt imellem. Jeg er hverken helt det ene eller helt det andet.

Jeg har nævnt min blog for et par stykker - 2 af mine veninder på gym, mine 2 bedste veninder, samt min familie - fordi jeg til tider er meget fokuseret på det, og så er det svært at holde for mig selv. Jeg kan fx gå og være tvær og muggen, hvis der er nogle koder der ikke lige vil som jeg vil, og så er det bare lettere for dem at forstå at det ikke er dem der har gjort noget, når de ved det. Og det taler jo for, at jeg er offentlig blogger. Men derudover er det ikke noget jeg ofte taler om. Ikke med folk - ikke i virkeligheden. Jeg synes måske også det er 2 verdner der ikke rigtigt hører sammen - og føler mig nørdet og flov overfor de folk, jeg ved ikke har så meget med nettet at gøre - altså udover Facebook, som jeg faktisk ikke vil tælle med som en del af det, fordi (jeg synes) den ligger tættere på virkeligheden end på internettet. Jeg tror ikke man forstår glæden ved det at blogge hvis ikke man selv har prøvet det. Jeg frygter at møde hånlige kommentarer som "Du har ikke noget liv", "Du har for megen fritid", "Hvorfor gider du spilde tiden på sådan noget pjat" og lignende. Og det taler jo for at jeg er "Privat blogger"

Jeg ved at min far og nogle af mine venner sommetider læser med, fordi de sommetider kommer med en hentydning til noget jeg har skrevet. Jeg ved også at nogle af mine venner selv har fundet frem til siden. Og jo, jeg har det da lidt mærkeligt med det, men for det meste lader jeg bare være med at tænke på det, for jeg ville aldrig skrive noget jeg ikke kunne stå fast ved, og som det ikke var tilladt for alle at se. Derfor er det nu stadig lidt svært at tænke på at folk jeg KENDER, altså kender rigtigt, kan følge med hvis de gider.

Så jeg fortæller ikke vidt og bredt om min blog, men har nævnt det for et par stykker. Desuden vil jeg sige, at ja, jeg har et link på min Facebook til min blog. Det var noget jeg brugte megen tid på at overveje, for det var ligesom at skulle "åbne døren" op for den virkelige verden, ind til min hyggelige lille "hemmelige hule" på nettet. På diverse andre sider har det intet problem været for mig, men igen, Facebook ligger ligesom for tæt på virkeligheden, og er nærmest mere en del af "det virkelige liv" end af "nettet". Jeg valgte i sidste ende at plantet linket der, og det er så alt hvad facebook har med min side af gøre. Jeg kan desuden se på min hjemmeside-statistik at jeg endnu ikke har haft nogle gæster, som er kommet fra Facebook, så i sidste ende gjorde det ikke noget. Og nu lader jeg det bare være som det er.
Udgivet Sunday d. 28. February 2010
2158 views

Tankespind Blogland Reply

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie