Reply: Rygning kan dræbe - og hvad så

Jeg er for tiden meget inspireret af blogger-gruppen "Danske bloggere" fra Facebook, og nærmere bestem dens medlemmer (som jeg, btw, er en del af). Så her kommer endnu et reply/svar indlæg, denne gang til min navne-søster, bloggeren Janni K. (jannijanainakristensen.blogspot.dk) og hendes indlæg om rygning.
Jeg syntes det er tankevækkende at der blevet printet advarsler på pakkerne i håb om at flere vil stoppe og at færre begynder på det: »Rygning er yderst skadelig for dig og dine omgivelser« Det må da sætte nogen tanker igang?

Hvad jeg finder mere tankevækkende er, at jeg endnu ikke har mødt en ryger, der ikke mener det er dumt at begynde på, og at andre skal holde sig langt fra det - og at jeg har kendt visse af dem før de begyndte eller startede igen efter en flerårig rygepause.
Det vanvittigt at man kan være så afhængig af sine smøger at man kan blive så møgsur, vred og være et dumt svin, hvis man ikke får sine 5-6 smøger, man er vant til om dagen, hvis ikke flere.

Når først man er i det, ved man godt det er dumt, men man kan alligevel ikke lade være, fordi kroppen og sindet kalder så heftigt på det. Her taler jeg af egne erfaringer som misbruger - dog af et umiddelbart mere uskyldigt stof, nemlig sukker (ingen smøger eller euf. stoffer til mig tak). Man bliver rastløs og irritabel når man ikke får dækket sit behov ja, og det ikke kun i forhold til smøger. Det er i forhold til ALT man måtte være afhængig af. Om det er et stof, en handling eller en adfærd, men kan være afhængig af alt muligt. Fx. har vi alle (hvis vi da er raske) en afhængighed i forhold til mad, drikke og søvn. Man bliver uhyrre irritabel når man er sulten, så du burde faktisk i nogen grad kunne sætte dig ind i hvordan forholdet er, når man er fanget i en afhængighed.

Hvorfor man vælger en afhængighed som røg er mig dog en gåde. Hvorfor tilføje flere afhængigheder når man nu har et valg? Jeg vil i hvert fald ikke...
Udgivet Sunday d. 29. July 2012
1555 views

Reply

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie