Sjovt gammelt "Indhold" om søvn

Og dog, tror vi gemmer det med håndværkerne til i morgen, min lille pige-hjerne er for træt til at huske noget af det i dag... i stedet får i lige noget af det jeg fik ryddet op i, i mit hjemmeside arkiv og mange gamle versioner fra dropbox - før dropbox lavede jeg nemlig bare en ny kopi hver gang, for at være sikker på at have den opdaterede version... men i dag fik jeg altså ryddet lidt op i skramlet, og gosh, hvor er der meget der støver. Visse hjemmesider er dybt, dybt forældet! Jeg stødte dog også på nøget spøjst "indhold", altså noget text jeg har lavet/skrevet.. I dag hedder det blogs, men dengang hed det sider og indhold.. Men i hvert fald: enjoy

- Hvorfor er man træt når man har sovet på det forkerte tidspunkt
Kroppen har et biologisk ur (ca. 25 timer) som er indstillet efter temperatur. Om natten er temperaturen meget lav, så der er kroppen indstillet på at sove. Hvis man så sover om dagen er det for varmt, så kroppen er ikke indstillet på at sove (derfor skal man sove længere om dagen - faktisk hjælper det ikke at sove). Og når man så vågner igen er kroppen ikke indstillet på at vågne heller for den har jo faktisk "ikke sovet". Så selv om man sover det rigtige antal timer er man altså stadig træt, hvis man sover på den forkerte tid af døgnet.
Udgivet Monday d. 05. November 2012
2 comments and 2832 views

Hverdagsliv Nettet Blogland Nostalgi Nerd

Comments

JHGravatar Jeanette Henriksen 05 November 2012 23:57

Spændene tanke... tror faktisk der er noget om snakken... Jeg er feks vildt dårlig til at sove til middag... kan stort set aldrig vågne igen... Kan du huske hvor du har det fra??

GGravatar Gulde 06 November 2012 08:16

Jeanette: Det var vist et oplæg jeg lavede til at holde for min biologi-klasse, men jeg mener det er baseret på en artikel fra Illustreret Videnskab Rigtigt nørde magasin, men hvis man bruger sin random tiden rigtigt kan den jo blive ganske praktisk

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie