So much learned about myself and Mental Hygiene

Jeg har lært en hel masse om mig selv i dag. Hold da op et tigerspring. Først til udredning (yes, endnu en gang), som heldigvis modviste en masse ting og pejlede os i en anden retning. Siden til HK kursus i Mental Styrketræning... eller rettere Mental Hygiejne.Der er så meget jeg kan bruge til redskaber, at det er til at juble over. Det har også sat nogle ting i perspektiv. Ting som jeg havde regnet ud/opsnappet andre steder fra, og ting som jeg havde lært men også havde fundet nogle problemer med.

Fx Positiv Tænkning. Jeg kørte for år siden en serie her på bloggen, til ære for min Alien (værelseskammerat) Elisabeth, som in førte den aftenlige snak om "Dagens gode ting" - med andre ord en mundtlig Gratitude Log.

Jeg førte den videre og følte jeg fik en masse godt ud af det. Alt blev vendt til noget positivt, og det var jo dejligt og energi berigende. Indtil det ikke var det mere. For hvad jeg indså, var at den positive tænkning pludselig var blevet en stringent form for selv censur. En spændetrøje. Det var kun ok at tænke på positive ting, og alt skulle vendes til et andet lys.

Men som jeg indså dengang og fik bekræftet i dag, så er det ikke alt der behøver at være positivt. Det negative kan også have sin ret. Emotioner som Vrede, Sorg og Angst er fx. tit forbundet med noget negativt, noget vi ikke må føle.

Men irritation, frustration og vrede er sunde signaler om noget overtræder vores grænser, og ikke er som det skal være. Det er et tegn på at vi skal gribe til handling, hvis der er noget vi kan gøre. Og hvis ikke? Tja, så er det vi kan gøre gavn af at finde en positiv vinkel og vende til noget godt - nu vi alligevel ikke kan gøre noget bedreJeg tror bestemt det er åbenbaringer, erfaring, insigter og værktøjer som disse jeg for brug for, nu jeg skal til at lære at kende mine grænser og virkeligt forstå min krops signaler og lære at lave en Plan B til når Plan A bare bliver for meget - som var en del af det, og meget andet, jeg gennemgik med Psykiateren.

Jeg er helt sikker på nu, at jeg skal nok blive bedre
Udgivet Tuesday d. 06. February 2018
1235 views

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie