Stitch!

Jeg har stadig liiidt svært ved at kapere denne "nye" version af Disney's Lilo og Stitch, fra Walt Disney Animation Studios i Japan... Faktisk er det dog ikke så nyt igen, det blev vist første gang i 2008 i Japan, og allerede 2010 i Holland. Suk, vi danskere er bagud, først i 2012 så vidt jeg husker.

Det ses meget hurtigt, at serien har skiftet ejer. Hovedpersonen (ved siden af Stitch selvfølgelig) er blevet skiftet ud med en anden Tomboy, en lille pige ved navn Yuna. Stedet er gået fra Hawaii til noget der minder om Japan - Wikipedie vil lade det vide, at det er fiktionel ø (hvem kunne gætte det med alle de fantasi-væsner?) ved navn Ryukyus ved Okinawa's køst. Det ses også hurtigt på indholdet - meget handler om karate, og karate-do, foruden gadges og ånder og andre japansk-inspirerede væsner. Jah, lidt amerikansk er der da også, i form af fx. Halloween, men ikke desto mindre blev serien stadig afvist i USA after blot 5 afsnit. Gad vide hvorfor? Hehe...

Jeg synes også de smøre godt tykt på hvad angår moraler, fx handler det hele om "den store åndesten" som kan opfylde et ønske, men selvfølgelig kun hvis man udfører gode gerninger, og nok af dem. Så er det frem med Spejder-drengen Det skal selvfølgelig ikke være på fornemmeren, det er jo Japan, så den store sten har naturligvis foræret dem hver en "God gerning tæller" gadget, for Stitchs vedkommende et armbåndsur, og for Yuna's vedkommende en komplet gadget med både mobil, gps, mail og internetforbindelse - og selvfølgelig også mulighed for at se andres status... Say what?

At serien er blevet japansk, er heller ikke svært at se gennem selve stilen. Det er godt nok meget der lugter af typisk anime-stil i forhold til andet cartoon. Måden scenerne er klippet sammen på, måden de bevæger sig på, eller stopper op, og måden de bruer deres ansigtstræk. Alt sammen typisk anime. Jeg kan sågar se det i måden hvorpå nogle af scenerne er opbygget - i ved, hvilken vinkel man laver og hvad man fokusere på. Det er faktisk næsten skræmmende. Enten har jeg taget skade af at gå på Multimedie Designer Uddannelsen, eller også har jeg bare set for meget anime ^^"

Med det sagt er serien dog stadig lidt sød på nogle punkter, og den har også den naivitet som er typisk for anime og børnetegnefilm i dag generelt, som jeg holder af i små doser. Det er trods alt stadig Disney Sjov

Har i selv set den, og hvad mener i om den?
Udgivet Friday d. 15. March 2013
5 comments and 2799 views

Film Tegnefilm

Comments

CGravatar Cathrine 16 March 2013 09:48

Jeg kan ret godt følge dig, jeg gider ikke selv se det da jeg syntes det gamle er meget bedre

JPGravatar Julia Purri 16 March 2013 17:35

Hej
Jeg kiggede lige forbi, det er første gang jeg er på din side.
Har startet min nye blog http://www.blondis.dk .. Som omhandler mode, livsstil & træning.
Jeg håber selvfølgelig at du vil kigge forbi.
Knus ?

http://WWW.BLONDIS.DK

GGravatar Gulde 17 March 2013 10:48

Cathrine: Glad for jeg ikke er den eneste

IGravatar Ilhja 17 March 2013 14:25

Jeg har set det en enkel gang og var meget forvirret over den nye stil og hvor de var henne.
Udfra hvad jeg har set bryder jeg ikke så meget om den igen.

Men jeg tror du er skadet af begge dele

GGravatar Gulde 17 March 2013 17:44

Ilhja - Jah, højest sand synligt

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie