The Declutter Goes On - now in the Kitchen

Juletamtam er ovre for mig i denne omgang nu, og da jeg har været sløj siden før-jul (skilsmisse-add-on) tog vi tidligt hjem fra denne, den sidste julefrokost. Well, de fleste andre gjorde nu også - vi var flere der var sløje, nogle vist smittet af hinanden ^^" Resten af aftenen herhjemme er blandt andet blevet brugt på mere oprydning og ... decluttering (udsmidning af ting)? Jeg synes ikke rigtigt vi har et ordentligt dansk ord for det, men det er igen inspireret af minimalisme... og måske også lidt af Jeanette, der for nyligt nævnte at hun også har ryddet op i nogle af køkkenskabene (Julen er pillet ned). Så det har jeg også.

Jeg glemte ganske vist at tage før-billeder - det må jeg huske næste gang jeg går igang med et projekt... Men jeg har dog nogle efter-billeder, og kan sige, at jeg er meget mere tilfreds med køkkenet nu. Faktisk er det lige nu mit favorit-projekt - tænk hvad et skab og et par hylder kan gøre, hehe, hva?

Organiseret glasskab i køkkenet

Det første er glasskabet, hvor der er blevet tyndet en del ud. Igen, det ville have smartere med før-billeder, men hvis i forestiller jer at halvdelen af glassene på midterhylden var fordelt på øverste og nedderste hylde, og resten var fyldt op med dem jeg har trukket ud (ikke de små dog, de stod på nedderste hylde) - så giver det et ret godt billede af "før" scenariet.De frasorterede glas...
Grønne McD Coca Cola glas


Som i nok kan se er det faktisk en del vi har trukket ud. De grønne er fra McD (stor menu) fra en af deres samarbejds-kampagner med Coca Cola. Vi bruger dem ikke rigtigt, og når vi endelig gør, vil vi hellere have de klare OL 2012 glas som i midten yderst til højre... Eller de andre drikke-glas på midterste hylde...

Små Ikea glas
Brune anretnings-glas


Så er der de små Ikea-glas. De kostede nærmest ingenting, og var udelukkende et resultat af jeg stædigt ikke troede på vi kunne nøjes med grand-gru glassene (der var også kun 8, 4 små 4 store dengang), og ikke troede de mønstrede Ikea-glas ville holde til at lade sig stable, eller ville komme i brug. I sidste ende foretrækker vi dog de store glas - og de 2 jeg fik af Tanja i konfi-gave (skal nok vise dem en anden gang). De små kommer aldrig i brug - i hvert fald (igen) ikke hvor vi ikke hellere/lige så gerne ville bruge noget andet.

Og de brune... Indenfor det sidste år har jeg brugt de brune glas... én gang... hvilket er den éne gang de er blevet brugt i de 3 år jeg har boet ude. Jeg fik dem af min farmor, som ikke selv havde plads til dem mere. De har ingen anden historie, end at jeg måtte få dem hvis jeg synes jeg kunne bruge dem, ellers skulle de ud - og det kommer de så nu, for da jeg brugte dem (chokolade-mouse anretning på min fødselsdag) måtte jeg tage de mønstrede ikea-glas i brug også fordi der ikke var nok af de andre. Og skal jeg være ærlig, kunne jeg bedre lide den løsning. Så de ryger... Og hvor føles det skønt.

Hylden over M-hætten

Endelig rengjorde og ordnede jeg hylderne over komfuret - og elementerne derpå. Vin-oplukkersættet og salt/pebber (fra bordet) blev flyttet til toppen af skabet i så før. Resten blev arrangeret pænt med Emil's nye Ingemann-kanender i centrum i bunden sammen med min glas-ko og Emil's glas-bord-skånere fra Afrika. Hylde 2 er centerede krydderier og vores ægge-høns (gave fra svigermor) og øverste hylde er forbeholdt vores nye julegave krus. Jeg skal også nok vise jer dem på tættere hold her en af dagene Og tro mig, hylderne er meget kønnere nu

Opsummeret har vi fjernet 17/57 (29%) af vores glas - når man inkludere det sidste cola-glas jeg ikke har vist her på billedet, som har fået nyt liv som vase et andet sted i huset. Den skal jeg også nok vise jer. Hmm, med alt det der skal vises ender jeg jo næsten med en ny Home Decor / Home Tour indlægs kategori/serie. Det håber jeg vil interessere. Anyway, det bliver alt for nu - jeg vil gå i seng og forsøge at blive rask. Håber de Imodium vil virke, for min mave slår godt nok knuder på sig selv i aften, av av, hehe ^^"
Udgivet Saturday d. 28. December 2013
1 comment and 2671 views

Declutter Organize HomeDecor Homemaking

Comments

IGravatar Ilhja 28 December 2013 18:39

Hmm jeg har også lige selv været igennem hele køkkenet og ryddet op, organiseret og smidt ud...Det må være nytåret som sætter os igang.

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie