Tvangstanker

Først vil jeg lige hurtigt sige, at det ikke er noget alvorligt! Og at det ikke er for at gøre mig dårlig! Og at jeg ved der er folk der har det værre! Jeg synes bare stadig at det er mærkligt at mit hoved på visse punkter fungere som det gør.

Det nyeste problem der er opstået, er at jeg seriøst overvejer at klippe mit klippekort 2 gange for at der skal stå et lige antal klip på det. Jeg klipper nemlig altid 2 ad gangen (ét når jeg skal hjemmefra med toget, og ét når jeg skal hjem). Men fordi jeg engang blev kørt helt hjem fra Emil, i stedet for at taget toget, står der nu et fint ulige antal klip på mit kort, og det der genere mig mest ved der, er faktisk det AT det genere mig. Jeg er jo ikke just personen der kan bade i sedler for tiden, så selvfølgelig er jeg for nærrig til at spilde et klip på den måde, men jeg skal seriøst tage kampen op med mig selv hver gang jeg skal med toget.
"Du burde klippe en eksra gang", siger mit hoved mig, og jeg avfejer det selvfølgelig med, at det da er fjollet. "Det ser underligt ud at der er et klip for meget" siger mit hoved mig så, og jeg svarer det at jeg er for nærrig til at spilde penge på den måde. "Du slipper ikke for at tænke på det, før det er gjort" siger mit hoved så, og jeg svarer det igen hårdt, at jeg ikke HAR pengene til det. Hvorefter jeg går hjem med den underlige fornemmelse af at jeg lige har nægtet mig selv at købe en plade chokolade, hvilket er lykkedes, bortset fra at jeg har lyst til at vende om og gøre det alligevel.

Er det mærkeligt? Eller rettere, er det fjollet? For det synes jeg nemlig selv?

En anden ting jeg synes er fjollet er min store... hvad kan man snart kalde det... afsky for at afterabe? Det kan lettere forklares ved 2 to situationer det forekommer i. Har i nogen sinde lagt mærke til at hosten eller gaben smitter? Hvis der er en anden der gaber eller hoster, kan man få en pludselig trang til selv at gøre det. Mit problem er at jeg har opdaget denne sammenhæng, og når det går op for mig at den eneste grund til at jeg vil hoste/gaber er fordi en anden lige gjorde det, så er det pludseligt forbudt! Så skal det gå mindst 60 sekunder inden jeg selv gør det - og hvis en anden når det i det mellemrum, så er det bare at tælle forfra igan og ellers holde sig. Det mest generende sted er dog, at det også gælder for det at drikke vand. Hvis en anden hæver sig glas, og tager en tår vand, kommer man pludselig i tanke om at man da i grunden selv var tørstig, og får lyst til at tage en tår - men så er det forbudt! Igen, det må ikke være fordi en anden lige gjorde det, derfor gælder 60 sekunders reglen igen. Så jeg har før prøvet at sidde næsten et helt aftensmåltid og være forhindret i at drikke mit vand på grund af den fjollede regel.

Jamen Janni, hvorfor er du så ikke bare ligeglad med den, hvis den genere dig? Så kan du jo bare lade være, ikke?

Nej! Det er nemlig ikke bare sådan lige bare! Det er ikke engang fordi at, jeg bare skal gøre det, for ELLERS! Der er ikke noget 'for ellers'. Man gør det bare ikke! Jo, jeg har da prøvet en gang at gå uden om reglen - det kræver samme bestemthed og indre kamp som jeg tager med klippekortet. Og jeg kommer til at gå og tænke på at det var forkert resten af dagen... I tilfældet med klippekortet er det dog kun til kort efter jeg er kommet hjem.

Det er bare så mærkeligt...
Udgivet Thursday d. 11. November 2010
977 views

Comments

Leave a comment

Gravatar
:);):Dx)xP^^":oO:--"+flere-færre
Husk min info med cookie