Brunkage

Brunkage

Ingredienser


600 g. mel
600 g. sukker
100 g. kakao
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniliesukker
1 dl. smør (madolie eller magarine)
4-5 dl. mælk
4 æg
Kagen kan evt. pyntes med almindelig glassur (vand og flourmelis) og krymmel

Fremgang

His du har en røremaskine, er det egentlig meget let. Du starter bare med at bande det hele sammen i én stor pærevælling. Hvis ikke du har en røremaskine, blander du først smør og sukker sammen. Derefter kommer du æggene i ét ad gangen, og sørger for at det bliver rørt ud inden du tager et nyt. Til sidst blander du alt det andet i lidt ad gangen. Derefter hældes dejen (der er ret flydende) ud i en bædepande, som sættes i midten af ovnen. Ovnen skal være forvarmet til 200 grader - den skal altså allerede være varm når kagen kommer ind. Kagen skal have 20-25 min i ovnen - hvis du er i tvivl om hvornår den er færdig, så prøv at stikke en pind (en kødpind) ned i midten af kangen - hvis der hænger dejklister fast på pinden, skal den have lidt længere i ovenen, ellers er kagen færdig.

QR kode til mobil