Hurtig kinesisk gryde

Hurtig kinesisk gryde

Ingredienser

4 portioner
2 spsk. olie
2 gulerødder
400 gram skinke-, kalkun eller kyllingekød i strimler
2 løg
1 rød pebberfrugt
1 grøn pebberfrugt
250 gram champignon
4 kartofler
1/2 dl. sojasauce
1/2 dl. vand
1 tsk. salt
100 gram bønnespirer
1/2 kinakål

Sådan gør du

Fremgang

Start med at rense og snitte alle grønsager i tynde strimler. Specielt kartoflerne skal skæres i meget tynde strimler, ellers bliver de ikke ordentligt kogt. Sæt vand over til ris ca. 30 min. før du regner med at være færdig.Opvarm olien i en stor stegegryde, så den er meget varm. grønsagerne i gryden i følgende rækkefølge: Gulerødder, kødstrimler, løg, peberfrugter, champignoner og kartofler. Lad det svitse 1 minut for hver ting du putter i. Tilsæt så sojasauce, vand og salt og lad det koge under log ved svag varme i 5 min. Tilsæt kinakål og bønnespirer og rør godt rundt ved stærk varme i endnu 2 minuttter. Smag så på kartoflerne hvornår retten er færdig. Der skal gerne stadig være noget "bid" i dem. Det hele tager ca. 1 time at lave. Retten skulle energimæssigt indeholde ca: 6969 kJ, 31% protein, 24% fedt og 45% kulhydrat.

QR kode til mobil