Pandekager

Pandekager

Ingredienser

200 g (3 + 1/4 dl) mel
1 tsk sukker
1 spsk citronsaft
3 æg
ca. 4 dl mælk

Fremgang

Bland ingredienserne sammen, fx i en blender. Ellers kan det røres sammen i en skål med et almindelig piskeris - sørg da for at røre mel sammen med mælk før æggene tilsættes, ellers bliver dejen klumpet. Det er en god ide at lade dejen hæve en halv times tid idet mælken så får tid til at trænge ordentlig ind i melet - så sprækker pandekagerne ikke så let på panden. Smelt noget stegefedt (smør eller magarine) på en pande ved middel-middelhøj varme. Panden må ikke være for varm, ellers bliver pandekagerne sorte!Hæld dejen ud over panden i et tyndt lag, og vent til al dejen er "bagt" - når dejen ikke længere er flydende vendes pandekagen og bages på den anden side. Pandekagen må ikke vendes flere gange, ellers bliver den tør. Når pandekagen er gyldenbrun på den anden side, er den færdig. Der bliver ca. 8-12 pandekager, afhængig af tykkelsen og pandens størrelse.

QR kode til mobil