Pirogger

Pirogger

Ingredienser

4 dl mælk (lunet)
200 g rugmel (eller ca. 4 dl af 50-55 g/dl)
400 g hvedemel (eller ca. 6,5 dl af 60 g/dl)
2 tsk sukker
2 tsk salt
1,5 spsk olie
Fyld (fx. skinke-pasta sovs m. skinke eller kylling i karry). Pirogger er som små UFO/indbagte pizza'er, bare mindre. 20 stk.

Fremgang

Rør gæren ud i den lune mælk, og bland olie, salt og sukker i.Bland melet i, men hold igen med hvedemelet, så du kan tilpasse dejen til den rigtige konsistens, og ælt dejen godt igennem. Sæt dejen til forhævning et lunt sted i ca. 30 minutter. Slå så dejen ned og del den i 20 portioner og rul hver ud til en størrelse mellem en underkop og en dessert tallerken. Hæld ca. en spsk. fyld på i den ene side, og luk den. Pensl evt lukningen først med lidt æg for at holde bedre sammen, men det kan sagtens undværes. Tryk godt sammen i kanten med en gaffel.Stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve på pladen ca. 10 minutter. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter (til de blive let gyldne) og så er de klar. OBS:Sukkreret er mad til gæren, ikke for at gøre dejen sødMælken kan evt. lunes i microovnen, hvis du er usikker, så varm ca. halvdelen, og hæld i med den kolde mælk til temperaturen er lunken. "at lune mælk"At "slå dejen ned" er at ælte lidt luft ud, dog ikke at mase den helt flad igen

QR kode til mobil