Rismix

Rismix

Ingredienser

5 portioner4 dl. ris
250 g. majs
250 g. ærter
1 pebberfrugter
1 løg
peanuts
rosiner
margarine (til stegning)
salt og paprikaEn meget nostalgisk opskrift, i hvert fald for elever der gik på Søndbjerg Efterskole de år jeg var der - det er nemlig en fantastisk opskrift fra vores køkken-spcialister.

Fremgang

Kog først risene og snit løg og pebberfrugt i tern. Smelt så margarinen på en pande, men pas på den ikke bliver for varm. Steg nu ris, løg, majs, ærter og pebberfrugt på den varme pande. Tilsæt paprika (ca. 1 tsk) og smag til med salt (ca. 2 tsk). Kom blandingen på en bradepande, dæk den med staniol (ellers bliver retten tør!) og varm varm det i varmluftsovenovn ved 170 grader i ca. 25 min. Herefter drysses rosiner og peanuts på lige før servering. Retten tager ca. 70 minutter at lave.

QR kode til mobil